Předpověď počasí na noc a neděli 10. ledna

Praha - Vydáváme předpověď počasí na noc a neděli 10. ledna 2010.

Počasí u nás bude ovlivňovat tlaková níže, jejíž střed bude postupovat ze severní Itálie nad Karpaty a začne se zvolna vyplňovat.

Počasí v noci:Zataženo se sněžením, na Moravě a ve Slezsku a ve východních Čechách místy déšť se sněhem nebo mrznoucí déšť.Nejnižší teploty -2 až -6 st.C, na Moravě a ve Slezsku +2 až -2 st.C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, od vyšších poloh na severu území místy s nárazy kolem 15 m/s, bude slábnout.

UPOZORNĚNÍ:Zejména v Čechách očekáváme vydatné sněžení, zpočátku i s tvorbou sněhových jazyků a závějí. Na Moravě a ve Slezsku a ve východních Čechách se bude místy tvořit ledovka.

Tlaková tendence: slabý pokles, k ránu slabý vzestup

Počasí přes den:Zataženo, občas sněžení, na východě zpočátku déšť se sněhem nebo mrznoucí déšť.Nejvyšší teploty -4 až 0 st.C, na Moravě a ve Slezsku 0 až +3 st.C, v 1000 mna horách kolem - 4 st.C, v Beskydech kolem 0 st.C. Zpočátku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný severozápadní 2 až 5 m/s.

UPOZORNĚNÍ:Na východě území se ještě zpočátku bude tvořit místy ledovka.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Související

Více souvisejících

Počasí

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy