Zima přijde v noci. Bude -10 °C a napadne 35 cm sněhu

Praha - Ve čtvrtek postihne celou Českou republiku silné sněžení a náledí, varují meteorologové ve středu. Výstraha platí od čtvrtka až do odvolání.

Meteorologové odhadují, že na západě a severozápadě Čech napadne v polohách nad 500 m 10 až 20 cm, na horách kolem 30 centimetrů sněhu. Na horách v Čechách, zejména na severozápadě, se budou také tvořit sněhové jazyky.

Při poklesu teplot pod 0°C se bude tvořit náledí.

Sněžit začne už během druhé poloviny noci na čtvrtek, a to v Krušných horách, během začne padat sníh i v nižších polohách - Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Plzeňském kraji a místy i ve Středočeském a Jihočeském kraji.

"Ve čtvrtek začnou vydatné srážky, déšť a postupně sněžení i v nížinách. V pátek budou srážky slábnout a bude se ochlazovat. V neděli může být i kolem minus 13 stupňů Celsia, v šumavských mrazových kotlinách minus 20 stupňů Celsia. Jak dlouho bude studené počasí trvat, zatím nevíme," sdělil mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petr Dvořák. Předpověď budou meteorologové postupně upřesňovat.

Související

Více souvisejících

Počasí sníh

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli kyberútokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy