Předpověď počasí: Dočkáme se opět letních teplot?

Praha - Po studeném víkendu nás čekají opět letní teploty. Na konci pracovního týdne bude až 25 °C.

Srážkově bude týden od pondělí 29. dubna pravděpodobně nadprůměrný. Další dny týdny meteorologové čekají srážky spíše podprůměrné. Nadprůměrné srážky předpokládají v týdnu od 20. května.

Průměrná teplota v Česku od 29. dubna do 26. května vypočítaná z údajů za roky 1981 až 2010 činila 13,4 stupně Celsia. Průměrný úhrn srážek dosáhl 62 milimetrů.

Pondělí

Zkraje týdne bude jasno až polojasno, odpoledne bude na západě území přibývat oblačnosti, místy se objeví přeháňky a ojediněle nás budou trápit i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C.

Úterý

V úterý bude převážně oblačno, místy přeháňky. Noční teploty klesnou až k 5 °C. Denní teploty budou 16 až 20 °C.

Středa

Ve středu bude polojasno, přechodně až oblačno. Noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C. Denní teploty vystoupají až k 20 °C.

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Noční teploty budou 6 až 10 °C. Denní teploty vystoupají až k 24 °C.

Pátek

"V pátek bude jasno až polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti, místy přeháňky, ojediněle bouřky," uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. Noční teploty budou až 11 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 °C.

Sobota

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Teploty v noci budou 12 až 8 °C. Denní teploty pak 11 až 15 °C, na východě 20 °C.

Neděle

V neděli bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat od 4 do 8 °C. Denní teploty pak od 11 do 15 °C.

Jak bude další týden

V první polovině týdne bude převážně oblačno, místy nás budou trápit přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Postupně bude částečně srážek ubývat. Ranní teploty se budou pohybovat od 4 do 9 °C. Denní teploty budou v rozmezí od 15 do 20 °C, ke konci týdne až 24 °C.

Meteorologický ústav nyní vydává měsíční předpovědi bez konkrétních údajů o teplotách a množství očekávaných srážek, tyto předpovědi totiž příliš nevycházely. Nové výhledy tak udávají pouze pravděpodobnost, s jakou budou v daném období srážky a teploty podprůměrné, nadprůměrné či průměrné.

Související

Více souvisejících

Počasí Jaro

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy