Počasí na Prvního máje: Budeme se líbat za deště nebo sluníčka?

Praha - Už zítra nás čeká volno a spousta z nás využije volný den na to, aby vyrazila do přírodu a svoji partnerku či svého partnera políbil pod rozkvetlou třeští. Ale jak bude? Čeká nás déšť či den plný sluníčka. Přečtěte si týdenní předpověď.

V úterý bude oblačno, na východě místy až polojasno. Na některých místech se objeví přeháňky, postupně budou v průběhu dne srážky přibývat a bude se zatahovat. Na východě se místy objeví bouřky. Nejvyšší denní teploty v severozápadní polovině Čech 10 až 15 °C, jinak 15 až 20 °C, na východě území až kolem 24 °C. Teplota v 1000 metrech na horách bude jen kolem 10 °C, v Beskydech kolem 16 °C.

Na prvního máje bude oblačno, přechodně až polojasno a jen ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou 15 až 19 °C, na jihovýchodě až 21 °C. Nejnižší noční teploty pak 10 až 6 °C.

V průběhu čtvrtka bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky, odpoledne a večer od jihu pak bude přibývat oblačnost a postupně se na většině území objeví déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku místy, v Čechách jen ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty budou 9 až 5 °C, nejvyšší denní 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 25 °C.

Během pátku bude na většině území pršet, jen na Moravě a ve Slezsku místy. V Čechách se ojediněle objeví bouřky. V průběhu dne budou srážky od západu ustupovat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C, na východě až 20 °C. Nejnižší noční teploty budou 13 až 9 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do úterý: Zpočátku období bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Postupně bude srážková činnost slábnout a bude ubývat oblačnost, místy bude až polojasno. Nejnižší noční teploty budou 11 až 6 °C, nejvyšší denní budou 16 až 21 °C, v druhé polovině období při polojasnu až 24 °C.

Související

Více souvisejících

Počasí Jaro

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 11 hodinami

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy