Nejdražší přestup historie je na spadnutí. Odcházím, řekl Neymar spoluhráčům

Barcelona - Brazilec Neymar prý informoval klub i spoluhráče, že svou budoucnost vidí ve francouzském PSG. Na dnešní tréning přišel všechny jen pozdravit a trenér mu dovolil předčasně odjet. Oficiálně stále patří Barceloně, ale majitelé pařížského klubu jsou ochotní za něj zaplatit plnou výstupní klauzuli.

Brazilská hvězda opouští své zlaté bydlo v katalánské Barceloně a chystá se pokračovat v kariéře v snad ještě zlatějším Paříži. Trio Neymar, Messi, Suaréz už žádný gól nevstřelí. Barcelona v oficiálním prohlášení přiznala, že Neymar společně se svým otcem (který je jeho agent) dnes na setkání s oficiálními představiteli klubu oznámil svou touhu odejít.

Odpověď Barcelony byla jednoduchá. Ve smlouvě má výstupní klauzuli v hodnotě 222 milionů euro (5.8 miliardy korun) a katalánský velkoklub z ní nesleví ani cent. Šejkové z PSG jsou však podle všeho připravení se prásknout přes kapsu a požadavky naplnit. Barcelona tvrdí, že Neymar není na prodej a vyjednávat se nebude. Pokud však bude astronomický poplatek za uvolnění splacen, nic s tím nenadělá.

Jestli na uzavření obchodu skutečně dojde, loňský rekord Paula Pogby za přestup do Manchesteru (€105 mil.) bude více než dvojnásobně překonán. Co se týká Neymarova platu, měl by se téměř zdvojnásobit. Brazilec by měl podepsat smlouvu na pět let a za každý ročník si vydělat zhruba €30 milionů (asi 780 mil. korun). Kontrakt je prý už několik dní připravený a čeká na podpis.

Neymarovi spoluhráči byli údajně rozhodnutím brazilce zklamané a snažili se ho přesvědčit, aby zůstal. Gerard Piqué už dříve řekl, že Neymar "neví co dělat a spoluhráči mu pomůžou se správně rozhodnout".Barcelonští šéfové ze situace také nejsou nadšení. Pověst klubu násilný odchod jedné z hlavních tváří pošramotil už jen tím, že se o něm tolik mluvilo. Pokud dojde na potvrzení, Barceloně to rozhodně neprospěje.

Katalánský velkoklub se samozřejmě nevzdá bez boje a bude kolem sebe kopat a kousat. Kromě odmítnutí jakéhokoliv vyjednávání o ceně zvažuje prý různé právní kroky, jak transferu zabránit. A pokud se to nepovede, rozhodně bude trvat na tom, aby příslušné orgány projednali, zda bohatí majitelé PSG svým krokem neporušili pravidla finanční fair-play. 

Související

Neymar a Pelé

Neymar je psychicky zničený. Překonal ale 51 let starý rekord, pogratuloval mu i Pelé

K vyřazení favorizované Brazílie z letošního fotbalového světového šampionátu se její největší hvězda Neymar pořádně vyjádřila až s odstupem. Na svém instagramovém účtu se přiznal, že čtvrtfinálová porážka s Chorvatskem, které Brazílii vyřadilo až na penalty, ho bolí ze všech porážek nejvíce a že se po konci na turnaji cítí být psychicky zničen.
Neymar a Pelé

Rána pro favorita. Brazílie se ve skupině už bude muset obejít bez zraněného Neymara

Přestože zpočátku by nikdo nehádal, a to ani sám brazilský kouč Tité, že z duelu se Srbskem odejde hvězdný útočník Neymar se zraněním, v pátek se tato zpráva potvrdila. Favorit celého turnaje v Kataru tak po výborném vstupu do šampionátu (2:0 nad Srbskem) vstřebává informaci, kterou si nepřál v Brazílii nikdo. Kvůli poraněným vazům v kotníku se totiž Neymar rozhodně nepředstaví ve zbytku skupiny G.

Více souvisejících

Neymar (fotbalista) Fotbal FC Barcelona Paris Saint-Germain FC UEFA

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy