Divoká oslava sparťanů v kabině zřejmě vyjde draho. Viktoriáni po šlágru vyčíslují škody

Není se co divit fotbalistům Sparty, že po sobotní výhře v Plzni slavili. Vždyť se jednalo o první výhru Pražanů ve Štruncových sadech po dlouhých jedenácti letech. Jenže jak se říká, všeho s mírou. Právě únosnou míru oslav podle všeho fotbalisté Sparty přehnali. Viktoria Plzeň totiž zveřejnila fotky poničené kabiny, kterou v sobotu obývali hosté. Nyní tak západočeský klub sčítá škody.

„Hned na úvod je slušností sportovně pogratulovat týmu Sparty k vítězství a zisku tří bodů. Bohužel jako klub musíme řešit i věci, které ke sportovní stránce nepatří, a těmi jsou škody, které jsme bezprostředně po zápase na městském stadionu zaznamenali. Zaznamenali jsme poničenou omítku, rozbité okno a vytrhané stropní podhledy. Rozumíme tomu, že hosté slavili výhru, nicméně tyto skutečnosti jsou za hranou a rozhodně by se neměly stávat. Během aktuální sezony jsme odehráli řadu velkých i vyhrocených zápasů, nicméně poškození zařízení šatny jsme zaznamenali vůbec poprvé," uvedli Západočeši na svých webových stránkách.

Plzeň také připomněla, že škody vznikly nejen v kabině Sparty, ale i v sektoru sparťanských příznivců. „Diváci jistě zaznamenali plameny, kdy fanoušci úmyslně zapalovali sedačky a další hořlavý materiál (a to i v útrobách stadionu na WC), což je nebezpečná situace ohrožující bezpečnost návštěvníků stadionu. Přesně takto situaci vyhodnotili i přítomní profesionální hasiči, načež se rozhodli zasáhnout a plameny uhasit. Vážíme si tohoto postupu, díky kterému nemuselo dojít k přerušení utkání a evakuaci diváků," pokračuje se v plzeňském prohlášení na svém webu.

A zkrátka nepřišly ani útroby stadionu, kde nebylo nouze o odtržené radiátory, umyvadla a další podobné zařízení. „V tuto chvíli probíhá vyhodnocování kamerových záběrů a sčítání škod, které bude klub následně vymáhat," dodala Plzeň.

Související

Více souvisejících

Plzeňský kraj FC Viktoria Plzeň AC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 25 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

ANO by v březnu vyhrálo volby. Ze Sněmovny by vypadly dvě vládní strany

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy