Dojednáno. Cristiano Ronaldo bude skutečně oblékat dres saúdskoarabského klubu an-Nasr

Přestože samotný portugalský útočník Cristiano Ronaldo v předešlých dnech odmítal jakoukoli dohodu se saúdskoarabským klubem an-Nasr a skoro jakoby odmítal i to, že by se do klubu z Rijádu vůbec chystal odejít. Nyní, těsně před koncem Nového roku, tedy koncem zimního přestupového období, je jasné, že do Saúdské Arábie přeci jenom hvězdný Portugalec zamíří. Podle dřívějších informací by si tam měl vydělat neuvěřitelných 200 milionů eur (zhruba 4,8 miliardy korun) a měl by se stát i ambasadorem Saúdské Arábie a pomoct tak zemi při kandidatuře na pořadatelství MS 2030. O tom, že do klubu an-Nasr Ronaldo opravdu přichází, informoval samotný klub na svém instagramovém účtu.

"Toužím zažít novou fotbalovou ligu v jiné zemi. Vize an-Nasru je velice inspirativní,“ uvedl ke svému kroku odejít do exotické soutěže Ronaldo. Prezident klubu z Rijádu Muslí Al Muammar pak k tomu doplnil: "Tohle je víc než zápis do historie. Tenhle přestup je nejen motivací pro náš klub k dosažení ještě větších úspěchů, ale motivuje i naši ligu, náš národ a budoucí generace, chlapce a dívky, aby byli co nejlepší."

Připomeňme, že těsně před startem letošního světového šampionátu v Kataru otevřeně Ronaldo kritizoval jak vedení svého posledního zaměstnavatele, tedy Manchesteru United, tak i kouče tohoto anglického velkoklubu Erika ten Haga. Kolem Ronalda se pak spekulovalo o tom, že chce skončit u Rudých ďáblů již od léta, kdy přicházely nabídky včetně té ze Saúdské Arábie. Většinově ho ale v Evropě příliš nechtěli a to kvůli tomu, že by museli na něj vynaložit hodně finančních prostředků.

Tehdy se tak tedy žádný přestup nekonal a během podzimu tak Ronaldo spíše na Old Trafford trpěl. Někdy ho Erik ten Hag nenasadil do základní sestavy a jindy ho zase stáhl předčasně ze zápasu, což se pětinásobnému držiteli Zlatého míče ani trochu nelíbilo a hned dvakrát to da najevo předčasným odchodem ze stadionu.

Čekalo se tak, že si Ronaldo zlepší náladu na nedávném mistrovství světa, kde sice v úvodním zápase proti Ghaně skóroval z penalty a zaznamenal tak jako jediný hráč v historii branku i na pátém světovém šampionátu v řadě, ovšem pak v závěru skupiny sepsul své spoluhráče, což se nemělo líbit kouči Fernandu Santosovi a v reakci na to ho tak neměl stavět do základní sestavy v osmifinále proti Švýcarsku a ve čtvrtfinále proti Maroku. Ani proti němu však Portugalcům nepomohlo jeho nasazení ve druhé půli a Jihoevropané tak ztroskotali na „lvech z Atlasu“. Svět pak obletěly záběry Ronalda, jak odchází z katarské scény s pláčem, protože, vzhledem k tomu, že se zřejmě jednalo o poslední MS, kterého se zúčastnil, už se mu nepovede vyhrát vytouženou trofej.

Po skončení turnaje se začal Ronaldo připravovat v tréninkovém centru Realu Madrid, se kterým mimochodem vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů, třikrát MS klubů, dvakrát španělskou ligu a dvakrát španělský pohár. S Manchesterem United taktéž sbíral úspěchy především při svém tamním prvním působení. S anglickým celkem totiž vyhrál tři ligové tituly, Anglický pohár, jednou Ligu mistrů a jednou uspěl i na MS klubů.

Ronaldo se v rijádském klubu, který v minulosti koučoval i český trenér Dušan Uhrin starší, se stane svěřencem Francouze Rudiho Garcii a v kádru se setká například s kolumbijským gólmanem Davidem Ospinou (dříve hrál za Arsenal a Neapol), se záložníkem Luiz Gustavo (dříve hrál za Bayern Mnichov) či s kapitánem kamerunské reprezentace Vincentem Aboubakarem.

Související

Cristiano Ronaldo

Ronaldo má saúdskoarabskou ligu za kvalitnější než mnohé soutěže v Evropě i MLS, kam odešel Messi

Portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda už s největší pravděpodobností v některé z top evropských soutěží fanoušci neuvidí. Držitel hned pěti Zlatých míčů si totiž myslí, že saúdskoarabská nejvyšší fotbalová soutěž je kvalitnější než evropské top soutěže s výjimkou anglické Premier League i než americká MLS. Právě tam přestoupil jeho odvěký rival Argentinec Lionel Messi, jenž bude v příští sezóně hrát za Inter Miami. 
Cristiano Ronaldo

Ronaldovi už se prý v Saúdské Arábii nelíbí a nejraději by se vrátil do Realu

Kdekdo se před několika měsíci divil, když hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo po prosincovém konci v Manchesteru United zamířil do saúdskoarabského Al-Nassru. Nyní se ve španělských médiích objevila informace o tom, že by rád Arabský poloostrov opustil a vrátil se do Evropy, konkrétně do Realu Madrid. Ten už mu měl podle britského deníku The Sun nabídnout spolupráci, ovšem nikoli jako fotbalistovi. Není tak tedy jasné, zda s takovou nabídkou Cristiano Ronaldo bude souhlasit. 

Více souvisejících

Cristiano Ronaldo

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 43 minutami

před 48 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy