Ekvádorští fotbalisté měli být pořadateli upláceni za to, aby vypustili úvodní zápas mistrovství

Fotbalový světový šampionát v Kataru ještě ani nezačal a má nejspíš před sebou první možný skandál. Už dávno před jeho startem se mluvilo o tomto turnaji jako nejkontroverznějším v historii v mnoha ohledech především vzhledem k pořadatelům, ale nyní se objevila na internetu nová spekulace. Ta má spočívat v tom, že by měli katarští představitelé osmi fotbalistům Ekvádoru nabízet úplatky za to, aby vypustili úvodní zápas šampionátu a aby tak umožnili výhru domácího Kataru 1:0.

O tomto možném korupčním jednání už začaly psát i světové renomované deníky včetně španělského listu Marca. Neověřené informace totiž hovoří o částce v celkové výši až 7,4 milionu dolarů, kterou měli katarští šejkové nabízet zmiňovaným osmi ekvádorským fotbalistům, aby vypustili onen zahajovací zápas, přičemž se mělo ujednat, že by jediný gól utkání měli Katařané vstřelit ve druhé půli.

Tuto tezi uvedl na svém twitterovém účtu i expert na strategické politické záležitosti a zároveň regionální ředitel britského centra sídlícího v Saúdské Arábii Amjad Taha.

Tyto spekulace, které pouhé dva dny před startem šampionátu prosakují na povrch, nehodlají katarští pořadatelé nikterak blíže komentovat s tím, že v minulých dnech se nechali několikrát slyšet, že se proti nim vede celosvětová kampaň.

Související

Více souvisejících

ekvádor Fotbal

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy