Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Připomeňme, že Liverpool s Realem Madrid byly ve finále Ligy mistrů nejen letos v květnu, kdy v Paříži vyhráli madridští 1:0, ale i v roce 2018 v Kyjevě, kde opět triumfoval tým ze španělského hlavního města po výhře 3:1. 

O postup do čtvrtfinále Ligy mistrů spolu svedou ještě boje například Dortmund s Chelsea, přičemž především pro dva hráče londýnského klubu Pierre-Emericka Aubameyanga a Christiana Pulisice bude pikantní v tom, že právě oni jsou bývalými hráči vestfálského klubu. Souboj mezi AC Milán a Tottenhamem je pak zase pikantní pro změnu pro kouče londýnských Kohoutů Antonia Conteho.

Zatímco první zápasy jsou na programu 14., 15., 21. a 22. února, odvety se odehrají 7., 8., 14. a 15. března.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů

Lipsko - Manchester City, Club Bruggy - Benfica Lisabon, Liverpool - Real Madrid, AC Milán - Tottenham, Frankfurt - Neapol, Dortmund - Chelsea, Inter Milán - Porto, Paris St. Germain - Bayern Mnichov

Své jarní 2. kolo znají i soutěže Evropská liga a Konferenční liga

Na své si fotbaloví fanoušci přijdou v Evropské lize, jelikož hned v úvodu jarní fáze Evropské ligy se utkají dva giganti, jejichž sláva je možná v současnosti na ústupu, ale i tak slibuje určitě zajímavý souboj. Řeč je o osmifinále mezi Barcelonou a Manchesterem United.

Z českého pohledu bude jistě zajímavý dvojzápas Leverkusen vs. Monako, jelikož právě za německý tým hrají hned dva legionáři Patrik Schick a Adam Hložek.

Oproti předešlým letům se pak úvodní kolo Evropské ligy hraje jiným způsobem, protože ke třetím týmům ze skupin Ligy mistrů se přidala mužstva z druhých míst skupin Evropské ligy. Jejich vítězové naopak zamířili přímo do osmifinále. 

O české fotbalisty pak nebude nouze ani ve 2. kole Evropské konferenční ligy navzdory tomu, že se do jarní fáze této soutěže nepodařilo postoupit Slavii ani Slovácku. Jednak v dresu Fiorentiny bude k vidění Antonín Barák, jehož tým se v úvodu jarní fáze této soutěže utká s Bragou, jednak pak v dresu norského klubu Bodö/Glimt pro změnu může nastoupit teprve osmnáctiletý bek Lucas Kubr. Soupeřem norského celku bude Lech Poznaň.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy:

FC Barcelona - Manchester United (Vítek), Juventus Turín - Nantes, Sporting Lisabon - Midtjylland, Šachtar Doněck - Rennes, Ajax Amsterodam - Union Berlín, Bayer Leverkusen (Hložek, Schick) - AS Monako, FC Sevilla - PSV Eindhoven, Salcburk - AS Řím

Los 2. kola Evropské konferenční ligy:

Karabach - Gent, Trabzonspor - Basilej, Lazio Řím - Kluž, Bodö/Glimt (Kubr) - Lech Poznaň, Braga - Fiorentina (Barák), AEK Larnaka - Dnipro, Šeriff Tiraspol - Partizan Bělehrad, Ludogorec Razgrad - Anderlecht

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Bída v Řecku. Plzeň si s Olympiakosem nevěděla rady a prohrála 0:4

Po bezbrankové remíze z předešlého týdne, kdy se oba celky střetly poprvé na domácím stadionu Viktorie Plzeň, bylo jasné, že Západočechy nečeká v odvetě v Řecku nic jednoduchého. A to se nyní během tohoto úterního večera skutečně potvrdilo. Prakticky to byl pouze Olympiakos Pireus, který od začátku do konce odvetného zápasu hrozil čím dál víc a přestože oba týmy odcházely na poločasovou přestávku ještě za stavu 0:0, následná druhá půle byla tou, na kterou by svěřenci kouče Pavla Vrby nejraději co nejrychleji zapomněli. Během ní toiž dostali všechny čtyři branky a po jasném vítězství 4:0 se tak tedy z postupu do 3. předkola Ligy mistrů raduje Olympiakos. To Plzeň se přesouvá do bojů o Evropskou ligu, ve kterých se ze všeho nejdříve za týden s belgikcými Royal Antverpami.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy