Button se po úspěchu v Soči cítí: "Možná ještě stáhneme i Ferrari"

Soči - Jenson Button po velmi dobrém výkonu ve Velké ceně Ruska nyní vzhlíží k dalšímu soupeři, který je v šampionátu před nimi. McLaren se jej ve zbytku sezóny pokusí porazit.

Button včera dojel čtvrtý a získal 12 bodů, jeho týmový kolega Kevin Magnussen skončil hned za ním a přidal dalších 10 bodů. U Force Indie bodoval pouze Sergio Pérez, jenž si připsal bod za 10. místo, a tak se McLaren dostal opět před svého soupeře na páté místo.

Týmu z Wokingu se v závěru sezóny daří vylepšovat vůz. Také do Ruska přivezl nové díly, které fungovaly. Za dobrým výkonem ale stojí i konfigurace městského okruhu v Soči, který hrál do karet monopostu MP4-29.

"Myslím, že jsme dosáhli pokroku. Ne vše je ale pokrok - něco z toho je dáno okruhem, ale snad budeme moci v Austinu ukázat, že jsme se zlepšili. Podobných tratí máme hodně, ale z pohledu asfaltu jich tolik není, jedinou je možná Austin," popisuje Button.

"Rozhodně část toho jde na vrub trati, ale s autem jsme dosáhli pokroku. Něco jsme si přenesli ze Suzuky a hráli jsme si s několika odlišnými věcmi na předním křídle, což nám pomohlo," prozrazuje bývalý mistr světa.

A s jídlem roste chuť, jak se říká, proto nyní upírá svůj zrak k dalšímu nejbližšímu soupeři - k Ferrari, které má na čtvrtém místě před McLarenem náskok 45 bodů. Do konce sezóny zbývají tři závody, přičemž se v tom posledním - v Abú Zabí, jež by McLarenu mělo opět sedět - bude rozdělovat dvojnásobné množství bodů.

Zbytek článku a další zajímavosti ze světa F1 se dočtete zde

Související

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.
Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Více souvisejících

Formule 1 Jenson Button (F1)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Zelenského chtěli zabít. Ukrajina odhalila ruské agenty, byli i v ochrance

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj byl opět v ohrožení. Civilní kontrarozvědka SBU v úterý uvedla, že odhalila skupina agentů ruské FSB, kteří chtěli zabít jeho i další ukrajinské představitele u příležitosti dnešní inaugurace ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy