Alonso si věří! Doufá v zisk třetího titulu

Maranello - Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso přiznává, že jeho další krok poté, co s největší pravděpodobností odejde s Ferrari, zřejmě rozhodne, zda splní svůj cíl vyhrát další mistrovství světa.

Budoucnost Fernanda Alonsa zůstává nadále nejistá. Má sice smlouvu s Ferrari až do konce roku 2015, ale Italům se znovu nedaří postavit konkurenceschopné auto, které by bojovalo o vítězství v závodech.

McLaren se zdá být jediným logickým týmem, kam by mohl odejít, pokud se nestane nic mimořádného u Mercedesu. V příštím roce McLaren spojuje své síly s Hondou, tým by měl být v lepší pozici vyhrát šampionát. Pokud by motory Honda mohly vyhrávat už příští rok, mohl by uvažovat o přestupu a vyvázáním ze smlouvy.

McLaren ale stále neoznámil svoji jezdeckou dvojici pro budoucí rok. Jeho dosavadní závodní piloti Jenson Button a Kevin Magnussen, kterým končí na konci roku platné smlouvy, neví, jestli budou pokračovat. A jsou proto v nejistotě nad situací v týmu na další rok.

U týmu chtějí zůstat i nadále. Ve stávajících smlouvách je klauzule, která umožňuje prodloužení jejich stávajících kontraktů. Ani jeden z pilotů nemá sedačku jistou, protože když přijde do týmu Alonso, jedem z nich by musel odejít.

Tým z Wokingu si přeje podepsat minimálně dvouletou smlouvu, Alonso chce ale pouze jednoletou, aby mohl po případně neúspěšném návratu japonské automobilky přestoupit jinam - např. k Mercedesu. Proto jedná o výkonnostní klauzuli, která by mu zaručovala možnost odchodu, pokud by podepsal na požadované 2 roky s opcí na další rok.

Jeho místo u Ferrari zaujme zřejmě Sebastian Vettel, což potvrdil šéf rakouského týmu Christian Horner či odborný poradce Helmut Marko.

Zbytek článku a další zajímavosti ze světa F1 se dočtete zde

Související

Max Verstappen v Bahrajnu, 2023

Formule 1 v Rakousku: Verstappen vyhral sprint a postěžoval si na kolegu Pereze

Max Verstappen v první řadě vedle svého týmového kolegy u Red Bullu představoval očekávaný souboj o vedení v týmu. Situace se však velmi rychle vyhrotila a hrozilo, že to celé skončí negativně. Nicméně, nakonec se situace uklidnila a Verstappen suverénně projel okruhem Red Bull Ringu bez větších potíží.

Více souvisejících

Formule 1 Fernando Alonso

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 47 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy