ROZHOVOR: Petr Rada má jasno. FC Vysočina takto nemůže reprezentovat

Jihlava - Pohárové účinkování FC Vysočina mělo v letošním fotbalové sezóně jepičí život. Zatímco předchozí ročník přinesl stopku ve čtvrtfinále proti Plzni a před dvěma lety jihlavský tým ve IV. kole zastavila Sparta, tak dnes přišel konec už ve 2. kole. Tým kouče Petra Rady nestačil na ambiciózní druholigovou Viktorii Žižkov. Jihlavský lodivod po páté soutěžní porážce v řadě těžko hledal slova.

„Utkání se mi těžko komentuje. Rád bych si zápas znovu nechal projít hlavou a poté jej chci vidět na videu. Následně jeho průběh důkladně prodiskutujeme a rozebereme s hráči. Zajímal by mne jejich názor, proč došlo ve druhé půli ke zhoršení výkonu, proč hráli hůře, než proti Slovácku, proč opakovali chyby a proč polevili v koncentraci. Není možné, aby tímto způsobem reprezentovali Jihlavu, FC Vysočina a jeho fanoušky. Před námi jsou dva velmi důležité duely v Jablonci a v Českých Budějovicích, pro které musíme zmobilizovat síly a maximálně se poučit z chyb. Snad i hráči si uvědomují, že jde o hodně," věří kouč Petr Rada.

Na Slovácku tým podal dobrý výkon, ovšem na Žižkově na něj nenavázal...Na Viktorce měla naše hra nepochybně horší parametry. S prvním poločasem ještě mohla panovat spokojenost, vstřelili jsme pěknou branku. Jenže ve druhé půli jsme polevili. Nechápu to. Když to týmu nejde fotbalově, tak přeci musí přijít ke slovu bojovnost a nasazení. Tyto aspekty jsem však u všech hráčů neviděl.

Týmu se nedaří, navíc přibývá zdravotních problémů...Situace v tomto směru skutečně není jednoduchá. Masopust je artroskopickém zákroku na kolenu, naštípnutý palec na noze má Kliment, Sourek má zlomenou ruku a vleklé Marcinovi problémy s kotníkem si vynutily operaci. Před utkáním navíc přišel Marek, že urgentně musí na trhání zubu. I proto jsme na lavičku pozvali z juniorky záložníka Demetera a chorvatského krajního beka Mlakiće.

Kryštůfek do utkání nastoupil až v 86. minutě, ovšem dle informací musel po třech minutách s bolestivou grimasou odstoupit. Co je s ním?To je bohužel další problém a zásah do našeho kádru. Kryštůfka totiž čeká operace s ramenem.

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Petr Rada (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy