Teplice si v dohrávce poradily s Budějovicemi 4:0

Teplice - V úterý vpodvečer byla na programu české nejvyšší fotbalové Synot ligy dohrávka 2. kola mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi. Duel se měl hrát už na začátku srpna, ale kvůli nečekanému úmrtí ředitele teplického klubu Františka Hrdličky byl tento zápas odložen a to právě na dnešek. Teplice potvrdily, že se v poslední době nacházejí v dobré formě.

K tomu, aby byl severočeský klub i po tomto zápase nadále jako jediný neporazitelný prvoligový celek v tomto ročníku, si šel tým vedený koučem Zdeňkem Ščasným už od úvodních minut, kdy se prezentovali velmi aktivním fotbalem. Kolem desáté minuty se konal před svatyní jihočeského Dynama po centru zleva od Vůcha závar, ten nováček letošní sezóny ještě přežil. Psala se 24. minuta, když se domácí radovali z prvního gólu. Tentokrát místo z pravé strany centroval balón do pokutového území Nivaldo a míč se pak dostal k jeho spoluhráč Salamimu a ten hlavičkoval do sítě, 1:0.

Během první půle hosté z jihu Čech moc neútočili a spíše se snažili bránit teplické útoky díky zahuštěnému středu. Přesto se ale budějovičtí ke dvěma šancím v duelu dostali. A vždy byl v těchto akcích vidět Benát, pro něhož to byl pikantní duel v tom, že sám je odchovanec právě z Teplic. V první nebezpečné českobudějovické akci tento fotbalista balón, který pak poslal kolmou přihrávkou na Vošahlíka a ten se tak dostal do brejkové situace. Místo toho, aby akci nějak zakončil, však tento hráč nepochopitelně zbrzdil celou akci a nakonec byl obrán o míč Lüftnerem. V té druhé příležitosti Jihočechů pak byl Benát samotným zakončovatelem, když celkem slušnou střelu vyslal na branku domácích. Gólman Grigar neměl v tu chvíli zrovna jednoduchou práci.

Ve 25. minutě se v akci ocitli tepličtí, nakonec centrovaný balón od Nivalda kopnutý falší přeletěl branku, kterou hájil Křížek. Krátce před pauzou se Teplice radovali z druhé branky. Z gólu se radoval Krob, který sice chtěl centrovat, ale jeho centr si nečekaně našel cestu až do brány, 2:0. I ve druhých pětačtyřiceti minutách se k šanci dostali hosté. Konkrétně v 53. minutě se po Horově sklepnutí dostal do příležitosti Benát, ale ten mířil pouze na gólmana. V 63. minutě pak byla k vidění na teplických Stínadlech třetí branka. Jihočeský obránce Brunclík zahrál ve své šestnáctce rukou a domácí kopali penaltu. Tu proměnil Aidin Mahmutovič. V 89. minutě pak ještě přidal čtvrtý hřebík do jihočeské rakve Jablonský, který se trefil po rozehrání rohového kopu. Teplice tak s přehledem zvítězili nad Budějovicemi 4:0.

Konečný výsledek dohrávky 2. kola:

Teplice - České Budějovice 4:0Branky: 24. Salami, 45.+1. Krob, 63. Mahmutovič (z pen.), 89. Jablonský

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Teplice Fotbal

Aktuálně se děje

před 52 minutami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 10 hodinami

Barcelona pomohla svému rivalovi. Real Madrid slaví rekordní 36. titul v La Lize

Fotbalisté Realu Madrid získali svůj rekordní 36. titul ve španělské La Lize. Rozhodlo se o tom v sobotu ve 34. kole, když Real zdolal Cádiz 3:0 a Barcelona pak prohrála na hřišti Girony 2:4.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy