Trenér trápící se Jihlavy Petr Rada: Stále věřím, že je v silách týmu vyhrávat

Jihlava - Po úvodní desetiminutovce se zdálo, že fotbalisté FC Vysočina na Julisce nemohou prohrát a že by si z Prahy mohli odvézt cenný bodový zisk. Přišla však velice smolná vedoucí branka Dukly, domácí celek získal sebevědomí a naopak výkon hostí začal mít sestupnou tendenci. Zatímco tým kouče Kozla se rehabilitoval za vysokou prohru na Slovácku, jihlavská fotbalová deprese si připsala další pokračování.

Petru Radovi, trenérovi FC Vysočina, se utkání nehodnotilo vůbec lehce: „Na rozdíl od utkání v Hradci, jsme do zápasu na Dukle vstoupili poměrně aktivně. V úvodní desetiminutovce jsme dobře kombinovali a domácí jsme nepustili do tlaku. Věřili jsme, že na Dukle, které se v posledních kolech optimálně nedařilo, můžeme uspět. Jenže smolná branka v 15. minutě, kdy jsme ve vápně byli v dostatečném počtu, a střela se od Krejčího hrudi odrazila do sítě, utkání dost proměnila. Navíc přišla druhá branka v naší síti v momentě, kdy jsme ztratili míč na vlastní polovině, a Dukla nás ztrestala z brejku. V dalších minutách se hra opticky vyrovnala. O přestávce jsme si řekli, že na Dukle nejsme bez šance a že musíme rychle vstřelit kontaktní gól. Místo toho to bylo už dvě minuty po pauze 3:0 a zápas byl prakticky rozhodnutý. Nadále jsme se snažili o snížení stavu, ale zároveň jsme mnohdy zbytečně snažili vystavovat domácí hráče do ofsajdové pozice, což nám ale vždy nevycházelo. Duklu jsme tak pouštěli do dalších příležitostí. Čtvrtý gól byl výsledkem zbytečné chyby Hybše v rozehrávce. Vzápětí jsme Kovářem vsítili alespoň čestný gól. Dukla nás výrazně předčila v efektivitě zakončení, my jsme v šancích branku většinou ani netrefili. Vítězství domácího celku bylo zasloužené," řekl v úvodním komentáři Rada.

V rámci následných dotazů přítomných novinářů mimo jiné uvedl: „Stále se to opakuje, ale sráží nás individuální chyby. Jakmile inkasujeme branku, tak na tým padne deka. Tak se děje už několikátý zápas. Naše situace rozhodně není vůbec jednoduchá. Zisk pouhých čtyř bodů po devíti kolech představuje velmi špatnou bilanci. Stále ale věřím, že je v silách tohoto týmu začít vyhrávat. Teď se začínáme připravovat na utkání na Slavii. Případné kroky vůči hráčskému týmu či trenérům jsou v kompetenci vedení. Nepochybně mne čeká jednání s majiteli klubu,"uzavřel Rada.

Jak utkání na webu Dukly okomentoval domácí kouč Luboš Kozel? "Jsme rád, že jsme dnešní utkání zvládli. Prohráli jsme třikrát za sebou, dostávali jsme se trošku do tlaku, ať už z hlediska tabulky či efektivity v koncovce. Navíc jsme inkasovali debakl na Slovácku. Vyžádalo si to nějaké změny v sestavě a myslím, že se dnes štěstí trošku otočilo k nám. V úvodu na nás byla viditelná nervozita plynoucí z nového složení mužstva i tíhy okamžiku. Jihlava tam měla dvě příležitosti, které neproměnila, my jsme si pak pomohli rozehranou "standardkou", která nás dostala do vedení. Z mého pohledu to bylo důležité, protože Jihlava je kvalitnější, když vývoj zápasu mluví pro ní a může hrát do otevřené obrany na brejky. Tentokrát jsme tak hráli my, což nám také vyhovuje a z brejku jsme přidali druhou branku. Po půli jsme dali třetí gól a ten zápas rozhodl. Zbytek utkání jsme dohráli v klidu. Jsem rád, že se nám povedlo po dlouhé době dát víc gólů, a že se o ně podělilo hned několik hráčů. Dnes jsem spokojený."

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Petr Rada (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 58 minutami

NATO

Rusko se bouří proti nové základně NATO. Kritizuje Německo, Washington i Brusel

Ruské ministerstvo zahraničních věcí vyjádřilo ostrý protest proti otevření nového námořního taktického velitelství NATO na pobřeží Baltského moře. V úterý si kvůli tomu předvolalo německého velvyslance, oznámila agentura AFP. Velitelství, které se nachází v německém městě Rostock, bylo otevřeno v pondělí a jeho úkolem je plánování námořních operací a cvičení s cílem posílit obranyschopnost Severoatlantické aliance v oblasti Baltského moře.

před 1 hodinou

Alexander Stubb, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Vyslání severokorejských vojáků na Ukrajinu je důkazem zoufalství, míní Finsko

Finský prezident Alexander Stubb označil vyslání severokorejských vojáků na Ukrajinu za důkaz zoufalství Ruska, které se více než dva a půl roku potýká s neúspěchy ve své invazi na Ukrajinu. Stubb to uvedl v úterý během návštěvy Berlína, kde komentoval znepokojivé zprávy o možném zapojení vojáků KLDR do bojů na Ukrajině.

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izraelská armáda zabila nástupce vůdce Hizballáhu Nasralláha

Izraelská armáda v úterý potvrdila, že Hašim Safí ad-Dín, pravděpodobný nástupce zabitého vůdce libanonského hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha, zemřel během jednoho z jejích leteckých útoků u Bejrútu. Tato informace přichází v době rostoucího napětí v regionu, kdy izraelsko-libanonský konflikt eskaluje spolu s probíhající válkou mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás v Pásmu Gazy. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj na mírovém summitu. (16.6.2024)

Severokorejští vojáci na Ukrajině? Začněte s tím něco dělat, tlačí Zelenskyj na Západ

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v úterý apeloval na své spojence, aby reagovali na důkazy o zapojení severokorejských vojáků do války na Ukrajině. Podle informací, které má Kyjev k dispozici, se dvě jednotky severokorejských vojáků, které mohou čítat až 12 000 mužů, připravují k nasazení na ukrajinské bojiště po boku ruských sil. Zelenskyj ve svém pravidelném večerním projevu zdůraznil, že jde o výzvu, na kterou Ukrajina ví, jak odpovědět, ale je důležité, aby spojenci neignorovali tuto situaci.

včera

Bílý dům, Washington D.C., USA

Evropa se potřebuje spolehnout sama na sebe. Washington nemusí přispěchat na pomoc

Spojené státy a Evropa za poslední století vytvořily na první pohled nepřekonatelné spojenectví, které čelilo nacistickému Německu, Sovětskému svazu i imperialistickému modernímu Rusku. Jenže všechno má své meze a každá krize nebo změna ve světě mohou vést k tomu, že celá transatlantická kooperace padne. Evropa se nutně potřebuje spolehnout na sebe samou, jinak ruské agresi nedokáže odolávat dlouho.

včera

včera

včera

včera

včera

Opičí neštovice

Opičí neštovice už jsou u českých hranic. Německo potvrdilo první případ

V Německu byl potvrzen první případ nákazy novou variantou viru, který způsobuje nemoc mpox, dříve známou jako opičí neštovice. Informoval o tom dnes Institut Roberta Kocha (RKI), který v zemi dohlíží na veřejné zdraví. Podle institutu se osoba nakazila v zahraničí. Odborníci však zdůrazňují, že i přes výskyt nové varianty nákazy nehrozí zvýšené riziko jejího šíření v Německu.

včera

Marian Jurečka

Jurečka chystá zásadní změny. Chcete dávky? Doložte příjmy i majetek

Od poloviny příštího roku budou všichni žadatelé a příjemci státních dávek na bydlení, živobytí a děti povinni dokládat nejen svůj příjem, ale také majetek. Tento krok je součástí rozsáhlé revize dávek, kterou představil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) na tiskové konferenci. 

včera

armáda Jižní Korea (Republic of Korea army - ROK army)

Jižní Korea zvažuje, že vyšle vojáky na Ukrajinu

Jižní Korea zvažuje vyslání vojenského personálu na Ukrajinu a přímé dodávky zbraní Kyjevu. Tento krok by byl reakcí na prohlubující se vojenské vazby mezi Severní Koreou a Ruskem, které podle jihokorejské tajné služby zahrnují vyslání severokorejských vojáků do Ruska k výcviku a následnému nasazení na frontu na Ukrajině. 

včera

včera

včera

Izraelské letectvo popírá útok na univerzitní nemocnici v Libanonu

Izraelské letectvo provedlo v pondělí večer úder na cíl Hizballáhu poblíž Univerzitní nemocnice Rafíka Harírího v libanonském Bejrútu. Izraelská armáda uvedla, že samotná nemocnice nebyla cílem útoku. Informace přinesl deník Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy