Petr Rada jako trenér Jihlavy skončil

Jihlava - V úterý odvolalo vedení jihlavského fotbalového klubu trenéra tohoto celku z Vysočiny Petra Radu. Rozhodlo se tak po neúspěšném startu jihlavského klubu v letošní ligové sezóně. Jihlava se totiž po devíti kolech nachází na posledním místě se čtyřmi body na kontě. Společně s koučem Radou končí i jeho asistent Zdeněk Klucký. Mužstvo nyní dočasně povede dosavadní trenér mládeže v Jihlavě Roman Kučera.

Předseda klubového představenstva Jiří Pech nejprve poděkoval Petru Radovi za jeho činnost především v minulé sezóně. "Petr Rada a Zdeněk Klucký zaslouží velký díky za práci, kterou v FC Vysočina odvedli. Sehráli důležitou roli v našem herním a výsledkovém vzestupu v uplynulé sezóně, kdy tým dovedli od sestupových starostí až k 8. místu v nevyšší soutěži," řekl konkrétně a pokračoval: "Bohužel, vstup do aktuálního ročníku Synot ligy zůstal výrazně za naším očekáváním a my na nepříznivou situaci byli nuceni zareagovat. Uvědomujeme si, že naše současné tabulkové postavení má hlubší příčiny a není spojeno pouze s trenérským vedením mužstva. Cítíme však, že tým potřebuje okamžitý impuls, ke kterému jsme se rozhodli přistoupit."

Připomeňme, že Petr Rada přišel na trenérskou lavičku Jihlavy v listopadu loňského roku, tehdy se také klubu z Vysočiny příliš nedařilo a právě Rada ho dokázal pozvednout a sezónu s týmem zakončil na osmé příčce ligové tabulky.

Nyní tedy končí a na jeho místo přichází dosavadní kouč jihlavské mládeže Roman Kučera, jenž v tomto městě působí celých 12 let. Kromě toho je ještě bývalým koučem reprezentace hráčů do šestnácti let. Tu trénoval v letech 2010  až 2011. Předseda představenstva Pech řekl, že Roman Kučera je pouze dočasným řešením této situace. "Příchod trenéra Romana Kučery představuje dočasné řešení maximálně do konce podzimní sezóny. Vnímáme u něj zodpovědnost za další vývoj klubu a velké odhodlání pomoci FC Vysočina ve složité situaci. Zároveň tak získáváme prostor k nalezení trenérské osobnosti, která bude zárukou dlouhodobé koncepční práce s týmem," uvedl na webových stránkách jihlavského celku.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Petr Rada (fotbalový trenér) FC Vysočina Jihlava

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy