Liga mistrů: Real Madrid rozdupal úsilí Liverpoolu, Arsenal vydřel vítězství proti Anderlechtu

Liverpool – Pod mračným britským nebem se odehrál souboj dvou gigantů, v rámci třetího kola Ligy mistrů. Domácí FC Liverpool přivítal španělského soka z Madridu. Real Madrid zvolil taktiku rychlých vpádů do obranné půle soupeře a rozmetal liverpoolské hráče na kusy. Real zvítězil jednoznačně 3:0. Arsenal navštívil stadion Anderlechtu a vyhrál 2:1.

Dnes se odehrály další dva zápasy, třetího kola, prestižní Ligy mistrů. V prvním z nich, se nám ukázal Real Madrid a Liverpool.Real v posledních sedmi zápasech nechyboval a většinou vyhrál s pěkným brankovým náskokem. Vyhrát o čtyři nebo pět gólů není u Realu ničím výjimečným. Aby ale nastřílel tolik branek svému dnešnímu soupeři, Liverpoolu, to už je jiná výzva.Ihned po odpískání začátku zápasu se Real pustil do úřadování. Marcel se již po pár minutách snažil centrovat na nabíhajícího spoluhráče, ale minul a míč skončil za bránou. Jeho chybu se o něco později pokusil napravit Ronaldo. Ronaldovu střelu ale brankář Mignolet zpacifikoval.Gólu se madridští dočkali ve dvacáté třetí minutě, kdy se po rychlé kombinaci, ve středu obrané půle Liverpoolu, prosadil famózní střelou Cristiano Ronaldo. Obránci FC se jen nestačili divit, jak skvěle střelu umístil.

Domácí se po inkasovaném gólu pokusili vzepřít madridské nadvládě a vstřelit gól. Namísto vzpruhy, v podobě srovnávacího gólu, se ale dočkali jen dalšího inkasování.Ve třicáté minutě se po jemném centru dostal do hlavičky Karim Benzema a Real vedl 2:0. Liverpoolu se před odchodem do šaten dostalo ještě jedné tragédie. Čtyři minuty před odpískáním konce první půle se ještě protlačil mezi obránci, odklízejícími míč z prostoru brankoviště, Benzema a přidal na své konto druhý gól v zápase. Pro Real to byl gól již třetí a po pětačtyřiceti minutách svítilo na výsledkové tabuli skóre 3:0.Liverpoolu se již nepodařilo zvrátit skóre a pravděpodobně vlivem špatné psychiky, po rychlém inkasování, prohráli 0:3.Arsenal těsně zvítězilArsenal si udělal výlet do Nizozemí a navštívil tamní stadion Anderlechtu. Arsenal, stejně jako Anderlecht, bojuje o play-off ve skupině D a tak tedy o místo na jedné z prvních dvou pozic.Utkání bylo herně i výsledkově dlouho vyrovnané a ani o jednom z týmů se nedalo jednoznačně říct, že měl navrch.Pravidlo nulového skóre porušil až v jednasedmdesáté minutě Andy Najar, který hlavičkou překonal brankáře Martíneze a poslal Anderlecht do vedení.

Ještě v osmdesáté deváté minutě Anderlecht vedl a s Arsenalem to vypadalo bledě. Během následujících dvou minut se ale zvládli prosadit Gibbs a Podolski a Arsenal otočil průběh zápasu ve svůj prospěch. Arsenal tak nakonec zvítězil 2:1.

Výsledky 3. kola Ligy mistrů

FC Liverpool – Real Madrid 0:3 (0:3, 0:0)Branky: 23. Ronaldo, 30. Benzema, 35. Kroos, 41. BenzemaRSC Anderlecht – Arsenal 1:2 (0:0, 1:2)Branky: 71. Najar, 89. Gibbs, 91. Podolski

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Fotbal Cristiano Ronaldo

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy