Liga mistrů: Vaclíka se Suchým uvidíme v Lize mistrů i na jaře. Basilej dokázala na Anfield Road remizovat s Liverpoolem 1:1

Liverpool - Před zápasem skupiny B v rámci evropské klubové soutěže Ligy mistrů UEFA mezi Liverpoolem a švýcarskou Basilejí byly karty rozdány jasně. K tomu, aby anglický celek hrál jednu z nejprestižnějších fotbalových soutěží na světě i na jaře, musel porazit dnešního soka. Za to švýcarskému klubu, za který nastupuje jak gólman Tomáš Vaclík, tak obránce Marek Suchý, stačila k postupu ze skupiny i remíza. A právě to se Basileji povedlo. V jednom z dalších úterních duelů Ligy mistrů se například Galatasaray Istanbul střetl s Arsenalem. Londýnskému celku se v domácí lize příliš poslední dobou nedaří, ovšem nyní vysoko porazila tento turecký celek. Tomáš Rosický nebyl tentokrát ani na lavičce.

V prvním poločase duelu mezi Liverpoolem a Basilejí toho moc anglický celek nepředvedl, akorát jednu propagační střelu z úvodu, která vzešla z kopačky Stevena Gerrarda. Jinak byla aktivita ze strany týmu Reds nulová a spíše na Anfieldu úřadovali hosté. Všechno to vyústilo ve 25. minutě, kdy basilejští díky střele zpoza šestnáctky, kterou na branku vyslal Fabian Frei, otevřeli skóre a vedli zaslouženě 0:1.

Do druhého poločasu pak kouč Liverpoolu Brendan Rodgers vyslal tým se dvěma novými hráči, mezi nimiž byl i Markovič, který provětral střed hřiště a pozvedl tak tím útok liverpoolského celku. Jenže Markovič zápas nedohrál, jelikož v 60. minutě uviděl červenou kartu za to, že se lehce ohnal rukou po protihráče, jenž ho pronásledoval. O jedenáct minut později se liverpoolští dožadovali pokutového kopu poté, co přes gólmana Vaclíka přepadl kapitán domácích Steven Gerrard. Gólman se však nejprve dotkl míče a tak vše proběhlo podle pravidel.

Psala se 81. minuta tohoto zápasu, když se Gerrard postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Ten zahrál legendární fotbalista parádně a už to bylo 1:1. Poslední desetiminutovka byla ve znamení velkého tlaku ze strany domácí celku, ovšem Vaclík a spol. odolal a tak díky remízovému stavu dál ze skupiny postupuje švýcarský klub.

Ronaldo vstřelil proti Razgradu 72. gól

V dalším zápase skupiny B hostil na svém stadionu Real Madrid bulharského nováčka této soutěže, kterým je Ludogorec Razgrad. První gól v Madrid padl v 19. minutě, kdy sudí odpískal ve prospěch Bílého baletu penaltu, co hostující Marcelinho zahrál ve své šestnáctce rukou. Kromě nařízené penalty přišel pro hosty ještě jeden trest a to vyloučení tohoto hříšníka. Penaltu následně proměnil v gól Cristiano Ronaldo. Portugalec tak vstřelil 72. gól v Lize mistrů. Pak se ještě trefili Bale, Arbeloa a Medrán, který si tak v závěru odbyl v dresu Realu premiéru. Real vyhrál 4:0.

V rámci skupiny A se střetl finalista z posledního finále Ligy mistrů Atlétiko Madrid s Juventusem. Duel, který se hrál v Turíně, hrál lépe tým, za něhož v minulosti kopal i český fotbalista Pavel Nedvěd, ovšem gól za ceých 90 minut diváci neviděli a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Výrazně gólovější a zábavnější byl druhý duel této skupiny, ve kterém se střetli fotbalisté Olympiakosu Pireus s Malmö. Výsledek 4:2 pro řecký celek však nic zvláštního neřešil, protože dál jdou Juventus a madridské Atlétiko.

Překvapivým vítězem skupiny je Monako, Rosický opět za Arsenal nenastoupil

Ve skupině C hostilo nepříliš gólově produktivní, při tom vedoucí celek této skupiny, Monako ruský Zenit Petrohrad. První střelu na branku vyslali domácí až v 63. minutě a hned z toho byl gól. Vstřelil ho Abdennour. V samotném závěru pak ještě druhou branku přidal Fabinho a tak klub hrající nejvyšší francouzskou soutěž uviddíme i v jarních bojích Ligy mistrů. Ve druhém utkání této skupiny hostila Benfica Lisabon Leverkusen. V tomto zápas gól nepadl.

Vestfálský klub Borussia Dortmund, který trénuje Jürgen Klopp, má v domácí lize problémy nevídaného rozměru, neboť v Bundeslize okupuje úplně poslední příčku a fanouškům se to rozhodně nelíbí, nicméně na evropské scéně se tomuto celku daří. Postoupil totiž do osmifinále z první pozice skupiny D, když remizoval doma ve svém posledním utkání v rámci této skupiny, s Anderlechtem Brusel 1:1.

Arsenal jel ke svému poslednímu zápasu na evropské scéně v tomto kalendářním roce do Turecka, kde je přivítal na svém stadionu Galatasaray Istanbul. Londýňanům se podobně jako Dortmundu v domácí lize nedaří - v posledním kole prohrál se Stoke 3:2 - ovšem nyní zvítězil vysoko 1:4 nad zmíněným istanbulským celkem. Dvakrát se trefili v tomto zápase jak Podolski, tak Ramsey. Co se týče Tomáše Rosického, tak ten opět nehrál. Nebyl ani na lavičce.

Konečné výsledky zápasů Ligy mistrů UEFA (9.12.2014):

SKUPINA A:

Juventus Turín - Atlético Madrid 0:0

Olympiakos Pireus - Malmö FF 4:2Branky: 22. Fuster, 63. Domínguez, 87. Mitroglu, 90. Afellay - 59. Kroon, 81. Rosenberg

Do osmifinále postupují: Juventus, Atlétiko Madrid

SKUPINA B:

Real Madrid - Ludogorec Razgrad 4:0Branky: 20. Ronaldo (z pen.), 38. Bale, 80. Arbeloa, 88. Medrán

Liverpool FC - FC Basilej 1:1Branky: 81. Gerrard - 25. Frei

Do osmifinále postupují: Real Madrid, Basilej

SKUPINA C:

Benfica Lisabon - Bayer Leverkusen 0:0

AS Monako - Zenit Petrohrad 2:0Branky: 63. Abdennour, 89. Fabinho

Do osmifinále postupují: Monako, Leverkusen

SKUPINA D:

Borussia Dortmund - Anderlecht Brusel 1:1Branky: 58. Immobile - 84. Mitrovič

Galatasaray Istanbul - Arsenal FC 1:4Branky: 89. Sneijder - 3. a 90.+2 Podolski, 11. a 29. Ramsey

Do osmifinále postupují: Dortmund, Arsenal

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy