Chelsea ponese na dresech logo japonského výrobce pneumatik, za propagaci dostane 40 milionů liber ročně

Londýn - Anglický klub Chelsea FC podepsal kontrakt s japonským výrobcem pneumatik. Do příští sezóny nastoupí Blues s novým logem na dresu a odměna nebude rozhodně malá, klub bude dostávat 1,5 miliardy korun ročně.

Historicky jde o druhý největší kontrakt, který byl kdy v rámci anglického fotbalu uzavřen. Tým doposud dostával 18 milionů ročně od jihokorejské firmy Samsung. Od příštího roku si klub přijde na více jak dvojnásobek.Yokohama Rubber Company, japonský výrobce pneumatik, si svého loga, které se na dresech objeví, skutečně považuje. Za jeho propagaci nabídl klubu 40 milionů liber ročně. Chelsea smlouvu podepsala a rovnou se s novým sponzorem dohodla na pětiletém trvání kontraktu.„Jde o největší komerční spolupráci v historii klubu a jednu z největších v Evropě," uvedl klub.Jediný tým, který je z hlediska obdrženého kapitálu za reklamu stále před Blues, je Manchester United. Manchester si ročně přijde za propagaci firmy Chevrolet na 50 milionů liber, tedy o 10 milionů liber víc, než londýnská Chelsea.

Související

Chelsea

Chelsea podruhé v sezóně hledá trenéra. S Potterem se loučí po sedmi měsících

Londýnská Chelsea by zřejmě chtěla mít právě probíhající sezónu 2022/23 co nejrychleji za sebou a co nejrychleji na ni zapomenout. Už podruhé během tohoto ročníku totiž hledá kouče, na lavičce nyní skončil Graham Potter. Osudnou se mu stala sobotní ligová porážka s Aston Villou 0:2. Připomeňme, že na Stamford Bridge působil od září loňského roku, kdy nahradil Thomase Tuchela. Nyní se mluví o jiném německém kouči, který by mohl na západ Londýna zavítat. Řeč je konkrétně o Julianu Nagelsmannovi, jenž ještě donedávna vedl Bayern Mnichov. 
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Chelsea FC chevrolet Manchester United

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 14 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 9 hodinami

včera

včera

včera

včera

Čekání na schválení vojenské pomoci americkým Kongresem mohlo způsobit vážné škody

Schválení vojenské pomoci Ukrajině ve výši 61 miliard dolarů americkým Kongresem po pětiměsíčním čekání možná způsobilo škody, které se budou na frontě cítit ještě několik měsíců.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy