Trenérské duo Kotrba-Csaplár v Liberci po třech porážkách skončilo. Nastupuje Vavruška

Liberec - FC Slovan Liberec, jenž se v současnosti nachází na patnáct pozici v ligové tabulce, tedy na první sestupové pozici, během pondělí vyměnil trenéry. Po třech porážkách na úvod jarní části letošní sezóny Synot ligy se vedení severočeského klubu rozhodlo ukončit spolupráci s trenérským duem Jiří Kotrba - Josef Csaplár. Tato zkušená trenérská dvojice měla za úkol vytáhnout Liberec ze sestupových příček, ovšem cesta za záchranou pro tento klub z podještědí nezačala vůbec dobře. Po zmíněných třech porážkách se tak na lavičce libereckého Slovanu objeví David Vavruška, dosavadní kouč juniorky Severočechů.

Liberec skutečně nevstoupil do jarních záchranářských prací vůbec dobře, neboť nejprve prohrál na svém hřišti 1:3 se Slávií, následně stejným výsledkem podlehl Dukle. O posledním víkendu sehrál další domácí utkání, tentokráte s Teplicemi a s těmi prohrál a to výsledkem 0:2.

Během dnešního dne vydalo vedení severočeského klubu následující prohlášení: "Představenstvo klubu zasedlo v osm hodin ráno a řešilo špatný vstup ligového týmu do jarní části sezony. Výsledkem jejich jednání bylo odvolání trenérů Kotrby a Csaplára."

Nemuselo se ani čekat dlouho a ještě dnes vybral klub nástupce zkušené trenérské dvojice. Je jím David Vavruška "Všechny soukromé záležitosti a starosti nás všech musí stranou. Jsme v situaci, která je složitá, ale nikoli neřešitelná. Dostali jsme se do ní sami, a sami jí musíme zvládnout. Všichni musíme pracovat ne na sto, ale na sto padesát procent. Věřím, že to zvládneme," řekl po svém uvedení do funkce kouč, jenž tým v minulosti už jednou dokonce vedl. To ale ještě v době, kdy hrál Liberec o účast v Evropské lize UEFA, kam se mu nakonec podařilo postoupit.

Pokud se budeme bavit o již bývalém kouči Slovanu Liberec Jiřím Kotrbovi, tak ten působil před tím jako generální manažer Českých Budějovic. Z této funkce odešl loni v květnu. Během své trenérské kariéry prošel například Jablonec, Příbram, Olomouc Spartu ale i národní tým hráčů do 21 let. 

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Slovan Liberec Fotbal

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 56 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

Izraelci se brání Bidenovu ultimátu: Pro dosažení svých cílů uděláme vše

Izrael podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby v Pásmu Gazy dosáhl svých válečných cílů. Prohlásil to izraelský ministr obrany Joav Galant v reakci na tlak Spojených států zastavit izraelskou operaci ve městě Rafah, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy