Amerika nebo Sparta? Na všem se pracuje, říká Rosického agent

Londýn - Pražská Sparta se možná brzo dočká vytoužené posily. Nebo že by Tomáš Rosický okusil angažmá v MLS? O osudu kapitána české fotbalové reprezentace, který se v soutěžním utkání objevil naposledy před více než měsícem, by mohlo být už brzy jasno.

Devatenáct minut na hřišti Newcastlu, které Tomáš Rosický odehrál v rámci 30. kola Premier League, bylo posledním startem českého reprezentanta v barvách londýnského Arsenalu. To byl ovšem kalendář otočen na datu 21. března.

Od té doby zkušený fotbalista sleduje své spoluhráče z lavičky náhradníků, v nedělním derby proti Chelsea na něj dokonce zbylo jen místo na tribuně. Podle serveru Aktuálně.cz by však Rosický mohl brzy své angažmá v Anglii ukončit. A ve hře je několik velmi zajímavých variant.

Možnost číslo jedna by se určitě zamlouvala funkcionářům i fanouškům pražské Sparty. Obhájce titulu by o jeho návrat po čtrnácti letech velmi stál, což za klub potvrdil i jeho mluvčí Ondřej Kasík. Tomáš Rosický by však rád vyzkoušel ještě jedno zahraniční působiště.

Podobně jako řada dalších úspěšných fotbalistů prý zatoužil po americké Major League Soccer. A zájem není jednostranný. Rosického by ve své kabině rádi viděli ve dvou blíže nespecifikovaných klubech zámořské soutěže.

Americké dobrodružství by však notně zkomplikovalo situaci reprezentačnímu kouči Pavlu Vrbovi. V MLS se totiž na reprezentační přestávky nebere ohled, a tak by účast kapitána v podzimní části evropské kvalifikace byla krajně nejistá.

Přece jen však existuje i třetí varianta, setrvání na Emirates Stadium. Arsenal má totiž na Rosického opci ještě na jednu sezónu. Britská média však tvrdí, že její využití není příliš pravděpodobné.

Jasněji o osudu čtyřiatřicetiletého hráče bude možná už za pár týdnů. Posledním utkáním Arsenalu v sezóně bude 30. května finále FA Cupu proti Aston Ville. „Na všem se pracuje," říká neurčitě Rosického agent Pavel Paska.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Tomáš Rosický

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy