Vstup do Eura se domácím nepovedl. Dánové vyhráli 2:1

Praha - Dnes začala největší fotbalová akce, kterou je Česká republika schopna uspořádat - mistrovství Evropy do 21 let. V úvodním duelu předvedl český tým dobrý první poločas, ale dánský soupeř vstřelil ve druhém dějství dvě branky a zvítězil.

"Vedli jsme 1:0, ale ztratili jsme to. První poločas se nám vyvedl, ale ve druhém jsme hráli špatně a tak jsme prohráli. Dánové začali být více aktivní a my jsme zbytečně zalezli," komentoval neúspěšný vstup do šampionátu Ladislav Krejčí.

Lvíčata v zápasem s Dánskem limitovalo hned několik faktorů. Z nepochopitelných důvodů nepustil na šampionát anglický Watford Matěje Vydru. Kvůli červené kartě chyběl také další forvard Václav Kadlec. Ofenzivní břímě tak zbylo na Jana Klimenta z Vysočiny Jihlava.

Jako problematický se mohl jevit také fakt, že naše jednadvacítka nemusela hrát kvalifikaci a díky tomu dva a půl roku nesehrála soutěžní utkání. Možná i to se podepsalo nad opatrným úvodem duelu, který okořenila pouze nešťastná srážka Krejčího s Klimentem.

Několik závarů před oběma brankami gólem neskončilo a tak musela vše vzít na svá bedra nová posila Hoffenheimu. Pavel Kadeřábek sebral ve 35. minutě na pravé straně balón, přešel přes tři protihráče a ze středu vápna levou nohou parádně obstřelil dánského gólmana.

Domácí reprezentace vedla 1:0 a do konce poločasu mohla ještě zvýšit. Série střel Krejčího a Přikryla ale za záda Buska nespadla a následně se neprosadil ani Kliment. Přesto šli svěřenci Jakuba Dovalila o poločase do kabin spokojení.

Také ve druhé části pokračoval ve svém výborném výkonu na trávníku v pražském Edenu Jan Kliment. Hned na začátku poločasu zaměstnal oba dánské stopery a jeho následná střela jen o trochu minula pravou tyč.

Pak si ale česká obrana vybrala slabší chvilku a severský soupeř rázem vyrovnal, hlavou se prosadil kapitán Vestergaard. Dánům rázem narostlo sebevědomí a byli nebezpečnějším týmem.

Další komplikací pro Česko bylo zranění stopera Jana Baránka, kterého s naraženými žebry musel vystřídat Jánoš. A aby toho nebylo málo, tak odražený balón po rohu neodkopl Zmrhal a dánský obrat dokončil Sisto.

Těsně před koncem úspěšně zakončil povedenou akci střídajícího Skaláka Michal Trávník, ale o radost z branky ho připravil praporek polského rozhodčího.

Domácí reprezentaci se tak vstup do mistrovství nepovedl a prohrála 1:2.

Česko - Dánsko 1:2 (1:0)Branky: 35. Kadeřábek (Petrák) – 56. Vestergaard (Knudsen), 84. Sisto (Christensen)

Česko: Koubek – Kadeřábek, Brabec (C), Baránek (82. Jánoš), Hybš – Petrák – Frýdek, Přikryl (62. Trávník), Zmrhal, Krejčí (76. Skalák) – Kliment.Dánsko: Busk Jensen – Scholz, Sørensen (25. Vigen Christensen), Vestergaard (C), Knudsen – Christensen, Thomsen, Højbjerg – Y. Poulsen, Fischer (57. Sisto), Falk (89. Berggreen).

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Čeští fotbaloví mladíci mají na Euru na dosah postup ze skupiny. Porazili totiž Němce 2:1

Zatímco v úvodním zápase evropského šampionátu hráčů do 21 let v Rumunsku a Gruzii nebojácný výkon Čechů nakonec na úspěch proti Anglii nestačil, když s ní nakonec prohráli 0:2, ve druhém zápase skupiny už svěřenci kouče Jana Suchopárka splnili to, co sám český stratég sliboval, tedy, že góly budou padat v dalších zápasech. Němce totiž uzemnili v utkání s Českem trefy Sejka a Vitíka. Naši západní sousedé si tak připsali po úvodní remíze s Izraelem (1:1) další ztrátu, to Češi mají před středečním duelem s Izraelem velkou šanci postoupit. 
Čeští fotbalisté na EURO 2021 (EURO 2020)

Škoda, proti Dánům jsme mohli vytěžit více, řekl Schick. Vaclík zaháněl chmury: Odcházíme se vztyčenou hlavou

Čišelo z něj zklamání a byla na něm znát neuvěřitelná únava. Fotbalový útočník Patrik Schick právě kvůli vyčerpanosti nedohrál čtvrtfinále v Baku proti Dánům. Jeho už pátý gól na mistrovství Evropy jen mírnil porážku i následné vyřazení. „Pět dosažených branek za turnaj mě samozřejmě těší, ale asi všichni cítíme, že jsme mohli z utkání proti Dánsku vytěžit mnohem více,“ řekl Schick pro ČT. Brankář Tomáš Vaclík, který předvedl opět famózní zákroky, tišil smutek. „Jsem na tým hrdý, odcházíme se vztyčenou hlavou. Před šampionátem nám nikdo nevěřil. Čtvrtfinále je úspěch.“

Více souvisejících

Fotbal ME 21 fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hackeři, ilustrační foto.

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

před 5 hodinami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 9 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 9 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Počasí bude na druhý květnový svátek chladnější, ukazuje předpověď

Druhý květnový svátek se ponese v mírně chladnějších teplotách. Podle ČHMÚ.cz se ochladí pod hranici 20 stupňů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy