Serie A volá! Nový kouč Fiorentiny si chce z Basileje přivést Vaclíka

Florencie - Petr Čech možná nebude jediným reprezentačním gólmanem, který v letním přestupním termínu změní dres. Kvalitních výkonů Tomáše Vaclíka ve švýcarské Basileji si všimli v Itálii. Fiorentina totiž hledá náhradu za odcházející jedničku a právě český brankář je na prvním místě seznamu.

Čtvrtý tým uplynulého ročníku Serie A musí však nejprve vyřešit jiný rébus - obsadit místo trenéra. To už je ovšem jen formalita, k definitivě angažmá Paula Sousy u švýcarského mistra chybí už jen jeho oficiální jmenování do funkce.

Někdejší portugalský reprezentant vedl naposledy právě Basilej a zdá se, že si do Fiorentiny chce přivést hned několik svěřenců, které potkal na své švýcarské štaci. Kromě Derlise Gonzaleze a Breela Embola to má být i česká reprezentační dvojka.

Dosavadní jednička fiorentinské brány Norberto Neto totiž odešel za lepším, vyhlédl si ho mistrovský Juventus, a v klubu hledají náhradu. Jasnou volbou Sousy je podle italského sportovního deníku Gazzetta dello Sport právě Vaclík, který v uplynulé sezóně předváděl skvělé výkony nejen ve švýcarské ligové soutěži, ale i v Lize mistrů. Vydatnou měrou přispěl k vyřazení Liverpoolu a po zásluze byl zařazen do nejlepší sestavy základních skupin milionářské soutěže.

"Sportovní ředitel Daniele Prade už začal usilovně pracovat na tom, aby splnil veškeré požadavky nového trenéra," píše italský deník. Tomáš Vaclík tak má zřejmě hodně blízko k dalšímu kroku vpřed ve své úspěšné fotbalové kariéře.

Související

Jakub Jankto

Po trpkém konci na Spartě mění dres. V nadcházející sezóně bude Jankto hrát za Cagliari

Poté, co musel nedávno skončit hostování v pražské Spartě, která ho letos v dubnu vyřadila z kádru, si našel český fotbalový reprezentant Jakub Jankto nové angažmá. Ze španělského Getafe se totiž přestěhoval do Cagliari, klubu, jenž bude v příští sezóně nováčkem italské Serie A. Podle televizní stanice Sky Sport Italia se obě strany dohodly na dvouleté smlouvě s opcí.

Více souvisejících

Serie A (italská fotbalová soutěž) Tomáš Vaclík (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy