EURO U21 - 4. den: Angličané krásným gólem v závěru dokázali vyhrát nad Švédy 1:0. Italové remizovali s Portugalci

Olomouc - V neděli opět pokračoval svým čtvrtým hracím dnem evropský fotbalový šampionát hráčů do 21 let. Dnešní den se tento fotbalový svátek, konající se letos v Česku, přesunul opět na Moravu. Od 18:00 nastoupili na olomouckém pažitu hráči Švédska a Anglie. Mnoho velkých příležitostí na obou stranách příliš nebylo k vidění, přesto jich ale bylo více na anglické straně, přesto se ale do vytouženého vedení dostali Angličané až v poslední desetiminutovce, kdy se předvedl krásnou střelou z hranice pokutového území Lingard a díky němu se tak mohli fotbalisté z ostrovů radovat z tříbodového vítězství.

Angličané byli jediným mužstvem, kteří v prvním kole duelů v rámci skupin nedokázali skórovat a málem tomu tak bylo i po dnešním zápase se Švédy. Ti ze začátku tohoto duelu celkem slušně drželi anglické forvardy na uzdě a nedopustili jim žádný prostor k tomu, aby se dostali do nějaké veliké příležitosti.

V první velké šance Anglie se objevila největší hvězda tohoto celku a to Harry Kane. Ten se po centru zleva dokázal rybičkou dostat k hlavičce, ovšem nakonec zamířil jen těsně vedle švédské svatyně. Švédové se prakticky do žádných velkých příležitostí nedostali a proto se tak nakonec z prvního a jediného v tomto utkání radovali Angličané a to až v 85. minutě, kdy se poté, co po rohovém kopu vyrazil balón na hranici šestnáctky gólman Carlgren, dostal kulatý nesmysl k nohám Lingarda a ten překrásnou střelou dostal Anglii do vedení 1:0. Tímto výsledkem nakonec duel i skončil.

Gólové hody se nekonaly ani na Slovácku. Portugalci remizovali bezbrankově s Itálií

Ve druhémm zápase skupiny B se spolu střetli večer v Uherském Hradišti fotbalisté Itálie a Portugalska. Co se týče Portugalců, tak ti nezopakovali svůj skvělý výkon, který předváděli ve svém prvním duelu proti Anglii. To naopak Itálie byla o něco lepší, v první půli se propracovala k několika zakončením, ale pokaždé bez úspěchu. Na začátku druhíé půle trefili Italové dokonce břevno. Jinak se ale nic zásadního nestalo a tak na konto obou celků přistál bod za remízu 0:0.

Konečný výsledek - mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Česku (21.6.2015):

SKUPINA B:

Švédsko - Anglie 0:1Branka: 85. Lingard

Itálie - Portugalsko 0:0

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Čeští fotbaloví mladíci mají na Euru na dosah postup ze skupiny. Porazili totiž Němce 2:1

Zatímco v úvodním zápase evropského šampionátu hráčů do 21 let v Rumunsku a Gruzii nebojácný výkon Čechů nakonec na úspěch proti Anglii nestačil, když s ní nakonec prohráli 0:2, ve druhém zápase skupiny už svěřenci kouče Jana Suchopárka splnili to, co sám český stratég sliboval, tedy, že góly budou padat v dalších zápasech. Němce totiž uzemnili v utkání s Českem trefy Sejka a Vitíka. Naši západní sousedé si tak připsali po úvodní remíze s Izraelem (1:1) další ztrátu, to Češi mají před středečním duelem s Izraelem velkou šanci postoupit. 
Čeští fotbalisté na EURO 2021 (EURO 2020)

Škoda, proti Dánům jsme mohli vytěžit více, řekl Schick. Vaclík zaháněl chmury: Odcházíme se vztyčenou hlavou

Čišelo z něj zklamání a byla na něm znát neuvěřitelná únava. Fotbalový útočník Patrik Schick právě kvůli vyčerpanosti nedohrál čtvrtfinále v Baku proti Dánům. Jeho už pátý gól na mistrovství Evropy jen mírnil porážku i následné vyřazení. „Pět dosažených branek za turnaj mě samozřejmě těší, ale asi všichni cítíme, že jsme mohli z utkání proti Dánsku vytěžit mnohem více,“ řekl Schick pro ČT. Brankář Tomáš Vaclík, který předvedl opět famózní zákroky, tišil smutek. „Jsem na tým hrdý, odcházíme se vztyčenou hlavou. Před šampionátem nám nikdo nevěřil. Čtvrtfinále je úspěch.“

Více souvisejících

Fotbal ME 21 Fotbal

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy