Liga mistrů: Rudí ďáblové vstoupili do play off vítězně, radoval se i Sporting Lisabon

Manchester - V úterý večer byla na programu první várka prvních zápasů 4. předkola, nebo-li play off, Ligy mistrů UEFA. V něm se třeba představil anglický velkoklub Manchester United, jenž na domácím hřišti hostil belgického vicemistra Club Bruggy. I když belgický celek jako první vedl, nakonec se z vítězství 3:1 radovali domácí. Do boje o účast v základních skupinách nejprestižnější evropské klubové soutěže v úterý vešel také přemožitel pražské Sparty ze 3. předkola CSKA Moskva. Ta zavítala na stadion Sportingu Lisabon a úspěšnější byl právě portugalský klub, když vyhrál nad tím ruským 2:1. V dalších třech duelech se pak z jednobrankového vítězství mohly radovat tři následující kluby: Astana, BATE Borisov a Lazio Řím.

Už po osmi minutách hry se udál na věhlasném Old Trafford zajímavý moment. Jako první šli totiž do vedení hosté z Belgie a to poté, co si po ne úplně dobře zahraném volném přímém kopu do vlastní sítě poslal balón Carrick. Ve 13. minutě tu však byl první moment pro domácího Depaye, jenž byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Ten totiž tehdy vstřelil svůj první gól v tomto utkání, když dokázal efektním obloučkem prohodit obránce, dostal se přes další čtyři bránící fotbalisty a zakončil, 1:0. Ve 43. minutě zápasu tu pak byla druhá branka, kterou vstřelil Depay a opět to byla oku lahodící akce. Po skvěle načasované kolmici od spoluhráče, poslal pumelici do protipohybu gólmana hostí. Zbývalo deset minut do závěrečného hvizdu, když se nechal kvůli hloupému faulu, za který následně obdržel červenou kartu, vyloučit hostující Mechele. Mezitím poslal kouč domácích Louis van Gaal na hrací plochu místo Rooneyho Fellainiho a právě ten nakonec rozhodl. V samotném závěru na něj přišel centr zleva od Depaye a Fellaini pak hlavou přesně zakončil. Manchester United tak vyhrál 3:1.

V jednom z dalších duelů se v Lisabonu utkali tamní Sporting s CSKA Moskva. Uběhlo 12 minut od úvodního hvizdu, když domácí otevřeli skóre, konkrétně se z gólu po pěkné akci radoval Gutiérrez. V prvním poločase měli moskevští k dispozici i penaltu, ke které se postavil Doumbia a podobně jako ve 3. předkole doma proti Spartě ji moskevští neproměnili. Doumbia se ale přesto v tomto zápase a to ještě v první půli z vyrovnávacího gólu radoval, když se ve 40. minutě ocitl v brejkové příležitosti. Remízou ovšem duel neskončil, neboť osm minut před koncem se trefil domácí Slimani a Sporting tak vyhrál 2:1.

Další várka úvodních duelů 4. předkola Ligy mistrů jsou na programu ve středu.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů (18.8.2015):

Mistrovská část:

Astana - APOEL Nikósie 1:0Branka: 14. Džolčijev

BATE Borisov - Partizan Bělehrad 1:0Branka: 75. Gordejčuk

Nemistrovská část:

Lazio Řím - Leverkusen 1:0 (0:0)Branka: 77. Keita

Manchester United - Club Bruggy 3:1 (2:1)Branky: 13. a 43. Depay, 90.+3. Fellaini - 8. Carrick (vl.)

Sporting Lisabon - CSKA Moskva 2:1 (1:1)Branky: 12. Gutiérrez, 82. Slimani - 40. Doumbia

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Manchester United Fotbal

Aktuálně se děje

před 58 minutami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Pavel na Vítkově: Rusko rozpoutalo válku, která je podobně ničivá jako druhá světová

Česko si ve středu na Den vítězství připomíná konec druhé světové války v Evropě. Prezident Petr Pavel na pietním aktu na pražském Vítkově mluvil o probíhajícím konfliktu na Ukrajině. Pavel vyjádřil hrdost nad tím, že Česko nepolevuje v pomoci Kyjevu. Ukrajinští vojáci si podle něj zaslouží respekt a veškerou podporu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy