Všestranný kanonýr Lafata. Proti Dukle se trefil zadkem

Praha - Fotbalisté Sparty v lize dál válí. Tentokrát si v malém pražském derby poradili s Duklou 2:0 po gólech Ladislava Krejčího a Davida Lafaty, který si připsal už pátou trefu v probíhajícím ročníku. Tentokrát se kapitán letenského celku prosadil poněkud netradičně.

Sparťané udeřili proti Dukle poprvé před pauzou po hlavičce Krejčího, který se stal hlavním hrdinou zápasu.Po přestávce se totiž podílel i na druhém gólu, který připravil pro kapitána Davida Lafatu. Sparťanský kanonýr dostal míč do branky trochu kuriózně – zadnicí.

„Jsem rád, že to takhle dopadlo. Dal jsem gól a na další přihrál," těšilo po utkání Krejčího.

Sparta čtvrtou výhrou z pěti odehraných zápasů potvrdila roli ligového lídra. Na prvním místě má tříbodový náskok před Slováckem.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Přestoupí kapitán Sparty Krejčí v létě do Betisu Sevilla? Ve Španělsku to mají za hotovou věc

Jakkoli Sparta i hráčský agent Pavel Paska to odmítají potvrdit, španělský deník AS přišel s informací, že by mělo být prakticky rozhodnuto o přestupu současného sparťanského kapitána Ladislava Krejčího do Betisu Sevilla. Španělský klub, s nímž se Pražané utkali na podzim v rámci skupiny Evropské ligy, by měl podle informací zmiňovaného deníku za čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta zaplatit zhruba osm milionů eur (v přepočtu zhruba 200 milionů korun).
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.

Více souvisejících

AC Sparta Praha Fotbalová 1. liga ČR David Lafata

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy