Liga mistrů: V Bruggách řádil Rooney, do základní skupiny postoupili i Kazaši

Bruggy - I ve středu pokračovalo svými dalšími odvetnými zápasy 4. předkolo Ligy mistrů UEFA. Svou odvetu mimojiné odehrál například věhlasný Manchester United, který zavítal na stadion belgických Brugg. Připomeňme, že před týdnem vyhrál na Old Trafford právě manchesterský celek 3:1, nyní vyhrál také a to především díky Wayneu Rooneymu, který vstřelil hattrick. V základních skupinách nejprestižnější evropské fotbalové soutěže uvidíme i přemožitele pražské Sparty, tedy moskevské CSKA, dále také například běloruský celek BATE Borisov či překvapivého účastníka z Kazachstánu Astanu, která postoupila přes APOEL Nikósii.

Na gól čekal Rudý ďábel Wayne Rooney už od dubna, čili skoro 900 minut, ve středu se ale vše prolomilo. Rooney vstřelil první gól utkání v Bruggách poté, co uběhlo prvních dvacet minut zápasu, kdy se tento forvard trefil do sítě po velmi povedené přihrávce z kopačky Depaye. A to pro belgického vicemistra mimojiné znamenalo, že od tétro chvíle musel vstřelit tři branky, aby nakonec do skupin postoupil. Ovšem, soupeř z Anglie belgickému celku nic nedovolil. Hru Manchester kontroloval a krátce po změně stran navíc vstřelil Rooney druhou branku. Tentokrát mu asistoval Herrera. Netrvalo dlouho a už to bylo  0:3 pro hosty, když dokázal Mata svou příhrou uvolnit manchesterského střelce a ten tak dokonal hattrick. Čtrvtou branku pak ještě přidal Herrera a bylo tak jasné, že se po pauze Manchester United opět podívá do základní skupiny této soutěže.

Z postupu do základních skupin se po středečním večeru raduje i CSKA Moskva. Přemožitel pražské Sparty ze 3. předkola Ligy mistrů sice první duel, jenž se konal před týdnem, prohrál se Sportingem Lisabon 1:2, ovšem odvetný duel na svém stadionu moskevští zvládli, i když během tohoto duelu prohrával 0:1. Ruský celek však dokázal zápas otočit na 2:1, jenže i tak nechybělo mnoho k tomu, aby moskevští nakonec do skupin nepostoupili. A to proto, že v závěru zápasu zahrával portugalský celek rohový kop, z něhož branka padla, ovšem tu sudí Pavel Královec neuznal kvůli tomu, že byl už před tím balón celým svým objemem mimo hrací plochu. Tři minuty poté se pak trefil na konečných 3:1 domácí forvard Musa.

Vůbec poprvé v historii Ligy mistrů se do základních skupin probojoval kazašský klub, letos se to podařilo Astaně, která před týdnem na Kypru dokázala vyhrát 1:0 nna tamním APOELEM Nikósie, doma však dlouhouv dobu stejným poměrem prohrávala a vše směřovalo k prodloužení, jenže šest minut do konce utkání vyrovnal na 1:1 Maksimovič a ten tak poslal svůj celek do vysněné soutěže. Zato Lazio Řím, které před týdnem taktéž vyhrálo 1:0, ovšem narozdíl od Astany do skupin nepostoupilo, neboť v odvetě hrané na stadionu německého Leverkusenu obdržel hned tři branky, navíc ještě Římané hráli o deseti, když byl dvacet minut před závěrečným hvizdem vyloučen Mauricio.

Ns kvalitní evropské kluby se také mohou po středě těšit v Bělorusku. Tamní BATE Borisov totiž zzvládl svůj dvojzápas se srbským Partizanem Bělehrad. V Bělehradu sice BATE prohrálo 1:2, ale dál je posunul právě vstřelený gól na hřišti soupeře, neboť první duel vyrálo BATE na svém hřišti 1:0.

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů (26.8.2015):

Mistrovská část:

APOEL Nikósie - Astana 1:1Branky: 60. Štilič - 84. MaksimovičPrvní zápas: 0:1 (postupuje Astana)

Partizan Bělehrad - BATE Borisov 2:1Branky: 74. Žavnerčik (vl.), 90.+3. Šaponjič - 25. StaševičPrvní zápas: 0:1 (postupuje BATE Borisov)

Nemistrovská část:

Leverkusen - Lazio Řím 3:0Branky: 40. Calhanoglu, 48. Mehmedi, 88. Bellarabi První zápas: 0:1 (postupuje Leverkusen)

Club Bruggy - Manchester United 0:4Branky: 20., 49. a 57. Rooney, 63. HerreraPrvní zápas: 1:3 (postupuje Manchester United)

CSKA Moskva - Sporting Lisabon 3:1Branky: 49. a 72. Doumbia, 85. Musa - 36. GuttiérrezPrvní zápas: 1:2 (postupuje Sporting Lisabon)

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Wayne Rooney Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 11 minutami

před 11 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

Vstup Česka do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná, řekl Pavel

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy