Prsatou, tu já mám nejradši! Takhle hráči Liberce slavili postup

Liberec - Pořádně bouřlivě oslavovali fotbalisté Slovanu Liberec postup do základní skupiny prestižní Evropské ligy přes Hajduk Split. Dokazuje to i video, o které se s fanoušky na svém facebookovém profilu podělil sportovní ředitel klubu Jan Nezmar. Posádka letadla, především pak jedna z letušek, bude na tento zážitek ještě dlouho vzpomínat.

Výhra 1:0 na horké půdě Hajduku Split a především postup do skupinové fáze Evropské ligy se musí náležitě oslavit. Fotbalisté Liberce to splnili do puntíku. Během zpátečního letu do vlasti totiž bylo na palubě letadla skutečně veselo.

Zápasy základních skupin Evropské ligy budete moci sledovat na kanálech Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Každé hrací kolo nabídneme přímé přenosy z duelů dvou českých klubů.

Letadlo s libereckými fotbalisty se ještě ani neodlepilo od země, když to hráči naplno rozbalili. "Zrzavou, zrzavou, tu já mám nejradši...," spustili na plné pecky. Příliš je neuklidnilo ani hlášení kapitána letu s prosbou i připoutání. Když fotbaloví cestující spustili pokračování hudební produkce, pouze "zrzavou" nahradili poněkud pikantnější charakteristikou, dostalo to i autora celého videa, sportovního ředitele Jana Nezmara.

V rozpacích byla ale především letuška, která se mezitím snažila předvést tradiční instruktáž, jak zacházet se záchrannou vestou. Chvíli se zdálo, že svou povinnost ani nebude schopna dokončit. Nakonec však vše dobře dopadlo. "Tímto děkuji celé posádce letu za skvělý přístup a trpělivost," neopomněl Nezmar poděkovat personálu letadla, který má jeden o jeden nevšední zážitek do sbírky navíc.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) FC Slovan Liberec Hajduk Split

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy