Limberský přišel v Plzni kvůli nehodě o kapitánskou pásku

Plzeň - Obránce fotbalové Viktorie Plzeň a zároveň i české fotbalové reprezentace David Limberský přišel v západočeském klubu o kapitánskou pásku. Jedná se tak o reakci ze strany plzeňského vedení k události, která se stala v noci ze středy na čtvrtek, kdy Limberský boural a ukázalo se, že byl při tom opilý. Poté nadával na policisty a také se jim následně snažil utéct. Pokud by se něco podobného mělo opakovat i v budoucnu, tak podle Adolfa Šádka, generálního manažera Západočechů, to může mít pro Davida Limberského fatální následky. Samotný Limberský trest v podobě odebrání kapitánské pásky přijal a za to, co provedl, se omluvil.

Adolf Šádek řekl na úvod k situaci kolem Davida Limberského toto: "Z pohledu klubu se jedná o naprosto nepřijatelné porušení profesionální smlouvy, pro které jednoduše není polehčující okolnost. David Limberský byl s okamžitou platností zbaven funkce kapitána týmu, udělená pokuta je pak mnohonásobkem dosavadních nejvyšších finančních trestů ve Viktorii Plzeň."

Limberského incident, jenž se udál na Smíchově, se stal tři dny poté, co odehrál v Lotyšsku důležitý zápas za reprezentaci, ve kterém dal první gól v kvalifikaci vůbec. Po tomto utkání česká reprezentace postoupila na evropský šampionát, jenž se bude hrát příští rok ve Francii. Za jízdu v opilosti může navíc tento fotbalový obránce jít do vezení a to na tři roky.

Rozhovor mezi vedením Viktoriánů a Davida Limberského, který se týkal právě zmiňovaného incidentu, nebyl vůbec krátký, spíše naopak. "Pro naše závěry nebyly ani nebudou rozhodující informace z médií, v tuto chvíli jsme nebrali v potaz ani zprávy z dosavadního šetření policie. Naším jediným měřítkem je profesionalita a vystupování hráčů Viktorie Plzeň, kterým by měl jít David coby dosavadní kapitán příkladem," řekl Šádek společně s tím, co by mohlo následovat poté, co by se Limberskému stalo něco podobného i podruhé. "Jeho středeční jednání je jednoduše neakceptovatelným prohřeškem, který se u žádného hráče Viktorie Plzeň nebude opakovat. Davidovi bylo jasně sděleno, že jakékoliv další porušení profesionální smlouvy bude mít pro jeho další klubové působení fatální následky."

Samotný Limberský okomentoval se zasvůj čin omluvil: "Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Přesto bych se omluvit chtěl - a to jak trenérům a spoluhráčům, vedení a partnerům klubu, tak také fanouškům Viktorky i všem těm, kteří mi například v dresu národního týmu drží palce. Mrzí mě, že jsem tolik lidí zklamal, a je mi jasné, že jejich důvěru budu zpět získávat velmi dlouho. I tak se o to ale pokusím. V tuto chvíli napnu všechny síly k tomu, abych co nejdříve mohl odvádět adekvátní výkony na hřišti."

David Limberský během pátečního dopoledne s mužstvem trénoval a měl by v nedělním duelu proti Příbrami nastoupit.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR David Limberský (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy