V Chelsea to vře! Kouč Mourinho dokonce utekl z rozhovoru

Frustrace. To je to správné slovo, které vystihuje aktuální rozpoložení v londýnské Chelsea. A není se co divit. Obhájce titulu v novém ročníku Premier League ztrácí body jako na běžícím pásu a ani zdaleka nepřipomíná tým, který nahání soupeřům strach. A ve své kůži není logicky ani kouč José Mourinho, což bylo znát i při rozhovoru před zápasem s Evertonem.

Takových interview rozdal už nespočet. Tohle ale bylo přeci jen v jednom ohledu výjimečné a netradiční. Chelsea totiž do výkopu sobotního duelu nasbírala ve čtyřech zápasech pouhé čtyři body a krčila se u dna tabulky. Na takovou situaci není Mourinho ani londýnský velkoklub zvyklý.

Už když se objevil před kamerou stanice BT Sport vypadal poněkud nervózně. Že ale zkušený portugalský stratég dokonce odejde během rozhovoru, to nikdo nečekal. Zjevně se mu nelíbila otázka týkající se neúspěšných jednání o přestupu obránce Evertonu Johna Stonese. Za 21letého reprezentanta vedení "Blues" nabízelo dokonce 38 milionů liber!

"Před zápasem je to moc dlouhé. Omlouvám se," přerušil Mourinho reportéra a odešel. A jeho gesto moc sebevědomí jeho spoluhráčům nedodalo.

Neuběhlo ani 25 minut a Chelsea už v Goodison Parku prohrávala 0:2. Do konce prvního poločasu sice stihl Matič snížit, ale osm minut před koncem pojistil domácímu Evertonu vedení Naismith, který zároveň zpečetil svůj hattrick

Výsledky v novém ročníku Premier League jasně ukazují, že právě obrana je bolavou patou Chelsea. V pěti kolech dostala 12 gólů, což je vůbec nejvíc ze všech týmů v soutěži. A to se samozřejmě odráží i na pozici v tabulce. Londýňany dělí na 16. místě jen dva body od úplného dna.

Suma sumárum, Chelsea zažívá nejhorší start do soutěže za posledních 29 let.

Související

Chelsea

Chelsea podruhé v sezóně hledá trenéra. S Potterem se loučí po sedmi měsících

Londýnská Chelsea by zřejmě chtěla mít právě probíhající sezónu 2022/23 co nejrychleji za sebou a co nejrychleji na ni zapomenout. Už podruhé během tohoto ročníku totiž hledá kouče, na lavičce nyní skončil Graham Potter. Osudnou se mu stala sobotní ligová porážka s Aston Villou 0:2. Připomeňme, že na Stamford Bridge působil od září loňského roku, kdy nahradil Thomase Tuchela. Nyní se mluví o jiném německém kouči, který by mohl na západ Londýna zavítat. Řeč je konkrétně o Julianu Nagelsmannovi, jenž ještě donedávna vedl Bayern Mnichov. 
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Chelsea FC Everton FC José Mourinho

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy