Liga mistrů: Juventus v Manchesteru dokázal výsledek otočit a nakonec překvapivě vyhrál 1:2. Královec odpískal Seville hned tři penalty

Manchester - V úterý byla na programu první várka zápasů v rámci 1. kola základních skupin nejprestižnější evropské klubové soutěže Ligy mistrů UEFA. Kromě jiného se proti sobě střetli týmy Manchesteru City a Juventusem Turín. Jednalo se rozhodně o nejatraktivnějším zápasu úterního hracího dne. Favoritem byl rozhodně domácí celek, ovšem z vítězství se nakonec celkem překvapivě radovali hosté z Turína, kteří v závěrečné fázi utkání dokázali otočit stav duelu z 1:0 na konečných 1:2. Další zajímavý duel byl k vidění ve španělské Seville, kde úřadoval s píšťalkou český rozhodčí Pavel Královec. Ten totiž hned třikrát nařídil pokutový kop ve prospěch domácích a nejen díky tomu nakonec Sevilla nad Mönchengladbachem 3:0.

Ve skupině D byl v úterý k vidění rozhodně nejzajímavější duel tohoto dne. Na Etihad Stadium totiž přijel finalista loňského ročníku Juventus Turín. I přesto však byli favoritem domácí, tedy Manchester City, neboť italskému celku se narozdíl od toho anglického na úvod letošního ročníku příliš nedaří. V italské lize totiž ještě ani jednou nevyhrál. Naopak tým z Manchesteru vyhrál zatím pokaždé. První gól vstřelili domácí a potvrzovali tak tím onu roli favorita. V 57. minutě si totiž vlastní gól vstřelil Chiellini, ovšem nutno dodat, že to byla hodně sporná branka. Italský obránce byl dle všeho faulován naskakujícím Kompanym. V 70. minutě pak vstřelili první branku hosté a to po velmi přesném centrovaném balónu z kopačky Pogby. Mandžukič následně zakončil přesně k bližší tyči. Když do závěrečného hvizdu chybělo devět minut, bylo to už 1:2 pro Starou dámu, neboť se ke vzdálenější tyči zpoza pokutového území trefil Morata. Juventus tak tento duel překvapivě vyhrál.

Ve stejné skupině se spolu utkali Sevilla s Mönchengladbachem. Tento duel řídil český sudí Pavel Královec a docela si užil. Nejprve se ukázal ve 46. minutě, kdy český arbitr odpískal první pokutový kop ve prospěch Sevilly a to poté, co fauloval gólman Sommer unikajícího domácího forvarda. Tuto penaltu pak Gameiro proměnil v gól. Další desítka byla k vidění už o tři minuty později. To fauloval Brouwers, ovšem tentokrát se z gólu domácí neradovali, jelikož se z následné penalty trefilo břevno. Aby těch penalt nebylo málo, odpískal Královec třetí a to v 66. minutě. Tu v gól domácí pro změnu přetavili, konkrétně se radoval Banega. Do konce duelu ještě domácí zvýšili na 3:0 a tento stav nakonec vydržel až do konce.

Eidhoven si vyšlápl na Rudé ďábly, Ibrahimovič hrál proti rodnému městu

Kdo se rozhodně na duely Ligy mistrů těšil, tak to byli fanoušci Manchesteru United. Právě tento anglický celek se totiž musel loni bez této prestižní soutěže obejít. Na úvod letošního ročníku Ligy mistrů však svěřenci kouče Louise van Gaala v růžovém vzpomínat zrovna nebudou. Sice manchesterští otevřeli skóre tohoto duelu, když se ve 41. minutě trefil Depay, pro nějž to byl pikantní duel vzhledem k tomu, že v Eishovenu v minulosti působil. První poločas byl nastaven o osm minut a to proto, že se dlouho nehrálo kvůli zranění Shawa. Během tohoto nastavení dokázal vyrovnat na 1:1 Morana. Další gól pak vstřelil Narsingh a Eidhoven tak nakonec vyhrál 2:1. V dalším zápase skupiny B hostil Wolfsburg přemožitele pražské Sparty ze 3. předkola CSKA Moskva. Ta prohrála 1:0, když se ve 40. minutě trefil Draxler.

Na stadionu Realu Madrid se představil v rámci skupiny A Šachtar Doněck. Po 30 minutách hry tevřel skóre duelu Benzema a to díky gólmanově chybě. Ve druhé půli hráli hosté z Ukrajiny o deseti a také pak úřadoval Ronaldo. Nejdříve totiž proměnil hned dvě penalty, pak přidal ještě třetí branku. Bílý balet tak zvítězil 4:0. Paris Saint Germain hostili v Parku princů pro změnu švédské Malmö, tedy rodiště hvězdného forvarda pařížského celku Zlatana Ibrahimoviče. Ten v zápase přihrál na druhou branku duelu, kterou vstřelil po hodině hry Cavani. Už ve 4. minutě se však za domácí trefil Di María.

Ve skupině C se představili v historicky prvním zápase Ligy mistrů fotbalisté kazšské Astany, kteří zavítali do Lisabonu, kde je hostila tamní Benfica. Ta pottvrdila roli favorita a vyhrála nakonec 2:0, když se postupně trefili Gaitán a Mitroglu. V dalším duelu pak stejným výsledkem porazilo Atlético Madrid Galatasary Istanbul a to na istanbulské půdě. Tady se o oba góly postaral v první půli jeden hráč a to Griezmann.

Konečné výsledky zápasů 1. kola základních skupin Ligy  mistrů (15.9.2015):

SKUPINA A:

Paris St. Germain - Malmö FF 2:0Branky: 4. Di María, 61. Cavani

Real Madrid - Šachtar Doněck 4:0Branky: 55., 63. (obě z pen.) a 81. Ronaldo, 30. Benzema

SKUPINA B:

PSV Eindhoven - Manchester United 2:1Branky: 45.+2. Moreno, 57. Narsingh - 41. Depay

VfL Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0Branka: 40. Draxler

SKUPINA C:

Benfica Lisabon - FC Astana 2:0Branky: 51. Gaitán, 62. Mitroglu

Galatasaray Istanbul - Atlético Madrid 0:2Branky: 18. a 25. Griezmann

SKUPINA D:

Manchester City - Juventus 1:2Branky: 57. Chiellini (vl.) - 70. Mandžukič, 81. Morata

FC Sevilla - Borussia Mönchengladbach 3:0Branky: 47. Gameiro (z pen.), 66. Banega (z pen.), 84. Konopljanka

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Manchester City Fotbal

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy