Ve sparťanském kotli při duelu s APOELEM nikdo nebude. Ultras nechtějí dát euro na uprchlíky

Praha - Nejskalnější přiznivci pražské Sparty, tedy ultras, nebudou přítomni na letenském stadionu a nebudou tak z hlediště podporovat klub v dnešním duelu Evrospké ligy, v rámci které Sparta od sedmi hodin hraje s kyperským APOELEM Nikósie. Spaarťanští ultras totiž nejsou ochotni přispět jendím eurem na uprchlíky. To jde z každé prodané vstupenky na zápas pod hlavičkou Evropské fotbalové federace UEFA. Právě ta přistoupila k tomuto kroku, tedy k tomu, aby každý účastník evropských pohárů právě takto přispěl běžencům. Tuto iniciativu podpořil i samotný šéf UEFA Michel Platini.

V České republice vůbec je znát protiimigrační nálada a kromě spartanských fanoušků dali svůj nesouhlas ohledně této iniciativy v minulých dnech najevo i ti plzeňští. „Po dlouhé debatě jsme se rozhodli distancovat se od zápasu. Důvod je prostý - nechutná politika mafiánské organizace, jenž nese název UEFA. Doposud ani není známo, jakým způsobem se budou peníze přerozdělovat a kam přesně budou směřovat," uvedli sparťanští ultras na své facebookové stránce.

Podle fanoušků nejde o olficiální bojkot zápasu, nicméně i tak se očekává, že na duel Evropské ligy přijde nezvykle málo lidí. Čeká se destitisícová návštěva. „Jsme si vědomi, že svojí nepřítomností oslabujeme naše hráče na hřišti, nehodláme však přistupovat na špinavé praktiky organizací ECA a UEFA, které nejprve trestají politiku ve sportu, a následně vám ji vnucují bez možnosti výběru. Ztrátu tří bodů dokážeme skousnout, ztrátu Evropy nikoliv," pokračují dále ve svém prohlášení ultras.

Ani v zahraničí se iniciativa ze strany UEFA nesetkala s přílišným pochopením. Tak například fanoušci polského klubu Lech Poznaň mají stejný názor jako fanoušci Sparty. Poláci bojkotovali první duel svého klubu ve skupině tohoto ročníku Evropské ligy a kromě toho před stadionem rozvinuli transparent hlásící následující slova: "Stop Islamizaci".

Duel Evropské ligy mezi Spartou a APOELEM Nikósie začíná ve čtvrtek od sedmi večer.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy