Liga mistrů: Rudí ďáblové z Manchesteru prohráli s Wolsburgem a v soutěži končí. Real Madrid zničil Malmö

Wolfsburg - V úterý se rozehrálo poslední, tedy 6. kolo základních skupin nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže Ligy mistrů UEFA. Před tímto závěrečným kolem neměli ještě všechny týmy jisté, zda postoupí do vysněné jarní vyřazovací části této soutěže. Mezi těmito mužstvy spadal i Manchester United, který se v rámci své skupiny B utkal v přímém souboji o postup s německým Wolfsburgem. Ten se nakonec radoval z vítězství 3:2 a vzhledem k tomu, že souběžný duel této skupiny mezi Eidhovenem a CSKA Moskva zvládl lépe nizozemský celek (2:1), musí se manchesterský celek lodivoda Louise van Gaala spokojit na jaře pouze s Evropskou ligou. Ve skupině A byly pro změnu k vidění brankové hody, na které ovšem nebudou rádi vzpomínat hráči švédského Malmö. To totiž na Santiagu Bernabeu s Realem Madrid prohrálo vysoko 8:0.

Duel mezi Wolfsburgem a Manchesterem United při tom začal lépe pro anglický celek, ten totiž už po deseti minutách hry vedl a to poté, co manchesterský celek předvedl dvě kolmé přihrávky za sebou, balón po nich doputoval nakonec k nohám Martiala, který se tak ocitl za obrannou linii a skóroval tak poprvé po 690 odehraných minutách. Němečtí Vlci však dokázali na tuto branku rychle odpovědět. Konkrétně uběhly od manchesterské trefy čtyři minuty, když domácí zahrávali standardní situaci, do sítě pak míč tečřoval Naldo, který se tak radoval z vyrovnání na 1:1. A pro Nalda to nebyl jediný přesný zásah v tomto zápase. Ještě, než šli fotbalisté obou týmu do kabin na poločasovou přestávku, šli domácí do vedení, když Vierinha zakončil předchozí individuální akci Drexlera. Anglický klub pak dokázal skórovat, ovšem jeho gól nakonec neplatil kvůli ofsajdu, ve kterém se ocital Mata. V následujících minutách několikrát dokázal United zachránit gólman De Gea, v 82. minutě se pak díky vlastnímu gólu Guilavoguiovi mohli Rudí ďáblové. Ovšem radost jim netrvala opět dlouho. Druhý gól v tomto utkání totiž vstřelil Naldo, čímž tak zařídil Wolfsburgu postup a Manchesteru jarní účinkování v Evropské lize. Wolfsburg vyhrál nad Manchesterem United 3:2. To, že svěřenci Louise van Gaala skončili v letošním ročníku Ligy mistrů, zapříčinila i výhra Eidhovenu proti CSKA Moskva. Nizozemský celek sice ještě čtvrthodiny před koncem prohrával 0:1, když se z penalty trefil Dzagojev, do závěrečného hvizdu ovšem domácí dokázali stav otočit na konečných 2:1. Společně s Wolfsburgem tak ze skupiny B postupuje Eidhoven.

Madridskou kanonádu řídil rekordman Ronaldo

Zatímco Manchester United ještě o svůj postup ze skupiny bojoval, Real Madrid už měl postup do osmifinále před tímto kolem zajištěný. A tak mohl hrát proti Malmö v sestavě plných náhradníků, ale nestalo se tak. I v tomto duelu proti švédskému soupeři  nasadil kouč Rafael Benítez to nejsilnější, co má na skladě a to i Cristiana Ronalda. Od začátku bylo jasné, že to bude jednostranné utkání, hned ddvakrát rozvlnil síť Benzema a v první půli pak ještě skóroval Ronaldo. Tento Portugalec se pak ve druhém dějství trefil ještě třikrát, čímž se tak zapsal do historie Ligy mistrů, neboť se stalo poprvé to, že někdo během základních skupin této soutěže nastřílel dvouciferný počet branek. A Ronaldo nebyl jediným hráčem, který měl radost z hattricku, stejného počinu se v tomto zápase dočkal i Benzema. Real Madrid tak vyhrál vysoko 8:0.

Postupujícím z prvního místa skupiny C se stalo po tomto kole Atlétiko Madrid, které zvítězilo oproti prvnímu vzájemnému zápasu nad Benficou Lisabon 2:1. Ve skupině D se pak spolu utkaly Manchester City a Mönchengladbach. Zápas vyhrál klub z Manchesteru a to výsledkem 4:2 a to ještě o poločase prohrával. Nejen díky exsparťanovi Bonymu Wilfriedovi se nakonec radoval z výhry. V Seville pak prohrál Juventus 1:0.

Konečné výsledky 6. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů UEFA (8.12.2015):

SKUPINA A:

Paris St. Germain - Šachtar Doněck 2:0Branky: 57. Lucas, 86. Ibrahimovic

Real Madrid - Malmö 8:0Branky: 39., 47., 50. a 59. Ronaldo, 12., 24. a 74. Benzema, 70. Kovačič

SKUPINA B:

Wolfsburg - Manchester United 3:2Branky: 14. a 84. Naldo, 29. Vieirinha - 10. Martial, 82. Guilavogui (vl.)

PSV Eindhoven - CSKA Moskva 2:1Branky: 78. De Jong, 85. Propper - 76. Dzagojev (z pen.)

SKUPINA C:

Galatasaray Istanbul - Astana 1:1Branky: 64. Inan - 62. Twumasi

Benfica Lisabon - Atlético Madrid 1:2Branky: 75. Mitroglu - 33. Niguéz, 55. Vietto

SKUPINA D:

FC Sevilla - Juventus Turín 1:0Branka: 65. Llorente

Manchester City - Mönchengladbach 4:2Branky: 80. a 81. Sterling, 16. Silva, 85. Bony Wilfried - 19. Korb, 43. Raffael

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Manchester United Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy