Novým trenérem Vysočiny Jihlava se stal Slovák Michal Hipp

Jihlava - U jihlavského kormidla se opět mění kormidelník. Prvoligový fotbalový klub z Vysočiny nyní bude trénovat slovenský kouč Michal Hipp, jenž tak nahradí Milana Bokšu, který byl ve funkci hlavního kouče, jímž byl pouze dočasně, od poloviny září minulého roku. V Jihlavě to bude tak jediná změna v realizačním týmu, jelikož se žádná výměna asistentů nechystá. Dvaapadesátiletý slovenský stratég už absolvoval s týmem první trénink. Co se týče Milana Bokši, tak ten se zase vrací na původní manažerskou pozici v klubu. Připomeňme, že Jihlava se po podzimní části nachází v tabulce na čtrnácté pozici, má ovšem pouhý jednobodový náskok na předposlední Olomouc.

Jak už bylo výše zmíněno, v polovině září přišel k jihlavskému kormidlu Milan Bokša, jenž tak nahradil kouče Luďka Klusáčka. Klub tak tím vyřešil nutnost mít na pozici kouče někoho s trenérskou licencí. Vedení však od začátku s Bokšou počítalo jako s prozatimním řešením. "Toto řešení jsme nepovažovali za trvalé, i když se rýsovala varianta, že realizační tým s Bokšou zůstane i pro jarní část první ligy. Představenstvo klubu i majitel ale preferovali nového kouče," je konkrétně uvedeno v tiskové zprávě Zdeňka Tulise, ředitele klubu.

Ten nyní považuje nového kouče Michala Hippa za kouče velmi zkušeného, jehož úkolem bude zachránit celek v české nejvyšší fotbalové soutěži. "Měli jsme několik kandidátů. Hipp, jenž byl výborným fotbalistou a působil také u slovenské reprezentace, má bohaté zkušenosti. Vyhodnotili jsme jej jako nejvhodnějšího kandidáta," řekl Tulis.

Hipp ještě za federální ligy hrával na pozici stopera a to v takových klubech, jakými byly Nitra, Slavia Praha nebo Košice. Pětkrát nastoupil v československém reprezentačním dresu, později si zahrál pět zápasů i za Slovensko. Co se týče jeho trenérské kariéry, tak nejprve působil jako asistent trenéra ve slovenské Nitře, v Petrželce či v ruském Saturn Moskevská oblast. Asistoval i ve slovenské reprezentaci. Nejprve spolupracoval s koučem Dušanem Galisem, mezi lety 2008 a 2012 pak s Vladimírem Weissem, se kterým dokázal posunout Slovensko k historicky první účasti na světovém šampionátu (jednalo se o fotbalové MS 2010 v JAR).

Jako hlavní trenér pak působil v Artmedii Petržalce, ve Slovanu Bratislava a naposledy v Nitře, kterou vedl ve slovenské druhé lize.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Fotbal

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ruská armáda na Ukrajině opět použila zakázané chemické zbraně, tvrdí USA

Spojené státy obvinily Rusko z použití chemické zbraně proti ukrajinským silám v rozporu s mezinárodní úmluvou o zákazu této výzbroje. Informace přinesly agentury Reuters a AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy