Liga mistrů: Duel proti Chelsea rozhodl v Parku princů náhradník Cavani, Benfica zvítězila díky gólu v závěru

Paříž - Po zimní přestávce se ke slovu tento týden hlásí i evropská fotbalová Liga mistrů. Ta má nyní před sebou osmifinálovou fázi a tu v úterý odstartovaly dva zápasy. Francouzské Paris Saint Germain hostilo na svém Parku princů londýnskou Chelsea a tito soupeři si tak mohou zopakovat svá osmifinálová střetnutí z loňského ročníku této soutěže. V tomto duelu, tedy v úvodním osmifinále, nakonec Pařížané potvrdili, že se jim poslední dobou nesmírně daří. Svůj úúvodní osmifinálový duel spolu odehrály i Benfica Lisabon a Zenit Petrohrad. Tady se z vítězství radoval portugalský celek, když se krátce před koncem trefil Jonas.

Jak už bylo výše zmíněno, Paris Saint Germain a Chelsea si spolu dávají repete, neboť se tito soupeři utkali ve stejné fázi i loni a tehdy nakonec postoupil mezi nejlepší osmičku týmů pařížský klub. I nyní mají Pařížané blíže k vysněnému postupu, oproti minulému ročníku, kdy úvodní duel skončil remízou, totiž uhráli vítězství a Chelsea i přesto, že březnová odveta se odehraje na Stamford Bridge, to nebude mít na svém pažitu nikterak jednoduché.

Většinu času měli od úvodního hvizdu míč na kopačkách domácí fotbalisté, dost dlouhou dobu však trvalo, než to vedlo ke kýženému úspěchu. Chelsea zase spíše bránila a moc dopředu se nedostávala. Po dvaceti minutách hry tu však byl centr zleva a hlavička Diega Costy, kterou vychytal gólman Trapp a to tak, že míč šel od něj ještě na horní tyč. Až 39. minuta změnila skóre tohoto zápasu. Tehdy byl totiž před vápnem faulován jeden z domácích hráčů hostujícím Johnem Obi Mikelem a k následnému trestnému kopu se postavila domácí hvězda Zlatan Ibrahimovič. Ten tedy nakonec vystřelil, ovšem jeho střelu ještě tečoval nešťastník Mikel, jenž stál ve zdi a i díky tomu se tak domácí mohli radovat z vedení 1:0. Nigerijský fotbalista ve službách londýnského klubu ale svůj nešťastný moment dokázal do konce první půle odčinit a to tím nejlepším možným způsobem. Tedy tak, že dal gól. Krátce před pauzou totiž hosté rozehrávali rohový kop, balón pak propadl až k nohám Mikela a ten se nijak nerozmýšlel a vystřelil. Tímto gólem do šatny tak vyrovnal na 1:1.

Po přestávce se dostal do šance Diego Costa, kterému balón předal Willian, jenže prvně jmenovaný hráč svou další příležitost v tomto utkání nevyužil. Tentokrát se trefil přímo do míst, kde byl gólman. Následně se na druhé straně ocitl v šanci Ángel di María, ten si ale tehdy na gólmana Courtoise nepřišel. A stejně dopadli při svých příležitostech i Ibrahimovič a Lucas. Právě Lucase v 74. minutě nahradil Cavani a byl to nakonec on, kdo o čtyři minuty později zápas rozhodl. Poté, co mu balón nahrál Di María, prostřelil gólmana Courtoise a Cavaniho radost mohla vytrysknout se vším všudy. Pařížský klub tak tedy vyhrál úvodní zápas s Chelsea 2:1 a má tak k dispozici před březnovou odvetou nadějný výsledek.

Druhá žlutá, červená a gól. Zenit v Lisabonu položil až závěr zápasu

Ve druhém úterním úvodním osmifinálovém duelu se spolu střetly Benfica Lisabonn a Zenit Petrohrad. První půlhodina tohoto střetnutí byla z obou stran velmi opatrná. Až poté se ke střele z dálky dostal domácí Jonas a rozhodl se gólmana Lodygina protáhnout. I ruský celek měl poté svou příležitost. Konkrétně Hulk se postavil k volnému přímému kopu, ze kterého se ale svou přízemní ranou netrefil.

Ve druhé půli pak mohl Zenit skórovat, to jedovatě vystřelil bývalý hráč Benfiky Witsel, ovšem gólman César dokázal toto zakončení vyrazit. Jak se blížil konec  utkání, na domácích byla čím dál více vidět touha po vítězství a stupňovali tak svůj tlak na hostující defenzivu. Dvacet minut před koncem mohl dostat domácí do vedení Gaitán, proti němu však byl opět gólman Lodygin. Nakonec vše rozhodl samotný závěr zápasu. V 9é. minutě byl totiž po druhé žluté vyloučen hostující Criscito, z následného volného přímého kopu, který rozehrával Gaitán, se hlavou trefil Jonas a zařídil tak výhru portugalského klubu 1:0.

Konečné výsledky úvodních osmifinálových duelů Ligy mistrů UEFA (16.2.2016):

Paris St. Germain - Chelsea 2:1Branky: 39. Ibrahimovic, 78. Cavani - 45.+1. Mikel

Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad 1:0Branka: 90.+1. Jonas

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Chelsea FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

Izraelský tank střílel po vlastních vojácích. Pět jich zemřelo

Na severu palestinského Pásma Gazy zahynulo pět vojáků, které zasáhla palba z jednoho z tanků izraelské armády. Incident se odehrál ve středu večer v blízkosti města Džabalíja, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy