Liga mistrů: Hráči Manchesteru City mají blízko k první účasti ve čtvrtfinále LM, Eidhoven uhrál i v oslabení bezbrankovou remízu

Kyjev - Ve středu pokračovalo osmifinále fotbalové Ligy mistrů UEFA a to svými posledními dvěma úvodními duely, konkétně na stadionu v Kyjevě, kde tamní Dynamo hostilo Manchester City, a také na stadionu nizozemského Eidhovenu, kde se pro změnu představilo Atlétiko Madrid. Anglický celek si jel do hlavního ukrajinského města spravit chuť pár dní poté, co mu hrubě nevyšlo osmifinále FA Cupu s londýnskou Chelsea, se kterou prohrál vysoko 5:1, a hráčům Citizens se to podařilo na výbornou. Nad Dynamem Kyjev totiž vyhráli 1:3 a jsou tak velmi blízko k vůbec prvnímu postupu do čtvrtfinále této soutěže. Co se týče druhého středečního duelu mezi Eidhovenem a Atlétikem Madrid, tak nizozemský celek dokázal uhrát bezbrankovou remízu a to i tehdy, kdy mu byl vyloučen v 68. minutě Pereiro.

V prvních minutách duelu mezi Dynamem Kyjev a Manchesterem City začali lépe domácí fotbalisté, pro které to byl první soutěžní duel po dvou a půl měsících. Po čtvrthodině hry tu však byli hosté s první gólovou trefou. Tehdy zahrávali hráči Citizens svůj druhý rohový kop, po kterém se dostal na hlavu Yaya Tourého, následně míč do sítě dopravil Agüero. V jedné následující příležitosti se ocitl navrátilec po zranění v základní sestavě ukrajinského celku Jarmolenko, který donutil gólmana Harta k zákroku. Byla to ovšem jediná šance za celé první dějství, ke které se domácí dostali. Zato hosté zahrozili hned dvakrát, když se postupně do příležitostí dostali Agüero a Touré. Pět minut před poločasovou přestávkou pak přišel pro domácí trest číslo 2. Po spolupráci Agüera se Sterlingem se míč dostal k Silvovi a byl to právě on, jenž zařídil dvougólové vedení.

V tu dobu bylo na ukrajinském celku vidět, že jsou pokaždé o krok pozadu, než fotbalisté z Manchesteru a mohlo být ještě hůř pro domácí. To by ovšem krátce po druhém gólu musel zužitkovat brejkovou příležitost, ve které se ocitl Agüero. A právě tato příležitost mohla hosty po obrátce mrzet, když se ukrajinské Dynamo začalo více tlačit dopředu a začalo tedy tak hrát aktivnější fotbal. I díky tomu, že více napadali protihráče, se dopracovali k vytouženému snížení nepříznivého stavu. Na 1:2 tak v 58. minutě snížil Bujalskij, který mohl vzápětí dokonce i vyrovnat, kdyby se ovšem trefil poté, co byl k vidění brejk v podání Makarenka. Více šancí ale přesto měli hosté - zvláště se v nich ocital Touré - a je až s podivem, že konečný výsledek byl pouze 1:3. Při gólmanovi ukrajinského klubu stáli snad opravdu všichni svatí. Nakonec inkasoval třetí branku v samotném závěru zápasu, kdy se levačkou trefil Touré a zařídil tak pro svůj celek slušný výsledek pro domácí odvetu. Mají tak velikou šanci, dostat se poprvé do čtvrtfinále této prestižní soutěže.

Eidhoven i bez Pereira uhrál s Atlétikem remízu

Do duelu mezi Eidhovenem a Atlétikem Madrid vstoupili velmi aktivně favorizovaní hosté ze španělského hlavního města. Krátce po úvodním hvizdu se totiž dostal do brejkové příležitosti Vietto, jenž se na závěr celé této situace rozhodl k zakončení lobem, kterým přehodil gólmana Zoeta, ovšem nakonec se tento lob nesetkal s úspěchem, neboť domácí zachránil od inkasované branky bránící Bruma těsně před brankovou čárou. Poté se ale dlouho nic zásadního před brankou nizozemského klubu nedělo. I díky lepšímu pohybu a přesnější kombinaci měli zkrátka domácí na hřišti větší převahu, ovšem domácí ji nedokázali využít k produkci nějakých výraznějších gólových příležitostí. Madridský klub jen čekal na vhodnější okamžik a vytahoval z klobouku jednoduše tažené útočné akce, z jedné z nich mohl dokonce skórovat. Konkrétně běžel směrem k domácí svatyni Griezmann, gólman Zoet však jeho střeu dokázal zneškodnit. Následně se do šancí dostal i Eidhoven, například se ke střele dostal Pröpper, nakonec z toho vznikla trma vrma před brankou hostů, ze které ale nakonec nic nevzešlo.

I po přestávce byl k vidění vyrovnaný souboj obou celků, během kterého si mohl vstřelit vlastní gól Koke, Atlétiko mohl dostat pro změnu do vedení svou hlavičkou Godín. Tomu se později podařilo rozvlnit i síť, ale tato branka mu nakonec nebyla uznána kvůli předchozímu faulu. V 68. minutě tu pak byl vzdušný souboj mezi domácím Pereirou a hostujícím Godínem, při čemž byl právě Godín faulován a jelikož domácí hráč viděl druhou žlutou kartu v zápase, musel po následné červené předčasně opustit scénu. Více než dvacetiminutová přesilovka však nebyla ze strany madridského celku vůbec využita a tak tedy tento duel skončil bezbrankovou remízou.

Konečné výsledky úvodních osmifinálových duelů Ligy mistrů UEFA (24.2.2016):

Dynamo Kyjev - Manchester City 1:3Branky: 58. Bujalskij - 15. Agüero, 40. Silva, 90. Touré

PSV Eindhoven - Atlético Madrid 0:0

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Manchester City Fotbal

Aktuálně se děje

před 2 minutami

Robert Fico

Ficův stav je stále vážný. Co bude dál ukáží až příští dny

Robert Fico dnes podstoupil CT vyšetření a lékaři odstranili tkáň odumřelou v důsledku střelného poranění. Na briefingu to oznámila Miriam Lapuníková, ředitelka nemocnice v Banské Bystrici, kde byl slovenský premiér po středečním atentátu hospitalizován. Dodala, že pacient je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný, ale stále vážný.

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy