Liga mistrů: Dietní úterý. V Madridu nepadl gól 120 minut a rozhodovali penalty. V Manchesteru skončil duel bez branek

Madrid - V úterý pokračovala opět svými dalšími dvěma odvetnými duely osmifinálová fáze nejprestižnější fotbalové klubové soutěže Ligy mistrů UEFA. Gólové radosti však tento den ale mnoho nepřinesl. V Madridu, kde tamní Atlético hostilo nizozemský Eidhoven, byl stav utkání po 90 minutách 0:0, tedy na vlas stejný, jakým skončillo úvodní utkání tohoto osmifinále a tak se šlo na prodloužení. Ani v tom se však na žadné straně nerozvlnila síť a tak tu byl pennaltový rozstřel, během kterého diváci delší dobu na někoho, kdo nepromění a to se nakonec stalo hostujícímu Narsinghovi, jenž trefil břevno. Následně tak domácí Juanfran poslal svůj celek do čtvrtfinále. Tam bude k vidění i Manchester City, jenž se do této fáze této soutěže dostal poprvé, když doma remizoval 0:0 s Dynamem Kyjev. Vzhledem k výsledku z prvního zápasu (1:3 pro Citizens), to tak tedy byli bleděmodří, kteří se mohli radovat.

Už od úvodního hvizdu bylo v Madridu v duelu mezi tamním Atlétikem a nizozemským PSV Eidhoven k vidění opatrná bitva mezi těmito soupeři, ve které se málokdo pouštěl do nějakého velkého útočení. Hostující celek se rozhodl, že v tomto předvede neprostupný obranný val, se kterým měli dlouhou dobu madridští hráči skutečně problém. I když měl španělský celek odvetu podd kontrolou, vzhledem k tomu, že drželo po většinu času balón na svých kopačkách, tak i přesto se z jeho strany čím dál více zvyšoval tlak na hostující defenzivu. Všechny útočné snahy však vždy končily ještě před šestnáctkou nizozemského klubu. Sem tam se i do velkého vápna dostal, ovšem v takovém případě tato akce zase rychle skončila, jelikož hosté byli schopni bránit v osmi lidech v šestnáctce. Nejnebezpečnějším pokusem první půle ze strany domácích tak byl ten Griezmannův, ten však gólmana Zoeta nepřekonal a stejně tomu tak bylo i osm minut před pauzou. Tehdy Griezmann hlavičkoval a Zoet předvedl skvělým reflexem. I poté nadále soupeř z Nizozemska trpělivě bránil a čekal na nějakou příležitost. Do rychlé protiakce se tak najednou  dostal konkrétně Willens, ten pak ale odcentroval tak, že s tím gólman Oblak neměl vlastně vůbec žádnou práci a v pohodě si tak míč vzal do náruče.

Neuběhla ještě ani hodina hry a domácí kouč Simeone, který po celý zápas poskakoval u postranní čáry jako čertík z krabičky a nejednou to  tak vypadalo na to, že vběhne na hrací plochu a bude hrát se svými svěřenci, se rozhodl ke střídání a na trávník tak poslal Fernanda Torrese. Ani tento Španěl však nepomohl svému týmu k lepším výkonům, těsně před koncem základní hrací doby měl sice nebezpečnou střelu, s tou si však i přes menší potíže Zoet poradil. Ani Eidhoven však nezůstával se svými příležitostmi pozadu. Ke střele se například dostal Locadia, od Oblaka pak míč mířil do tyče. Do šance se dostal i De Jong, v tomto případě vše zachraňoval Filipe Luís a tak musel jít duel do prodloužení. Pět minut po jeho začátku mohl skórovat za domácí Hernández, jeho hlavička ale mířila nad. Do zakončení se dostal i Griezmann, ale ani v této situaci nenaššel klíč k překonání gólmana Zoeta. A byl tu tak penaltový rozstřel.

Ten byl napínavý tím, že se dlouhou dobu všichni celkem úspěšně trefovali i když někdy i s přispěním štěstí. To ale neměl hostující Narsingh, trefil totiž břevno a bylo tak na Juanfranovi, aby poslal svoje Atlétiko do čtvrtfinále. A stalo se. Madriďané se mohli radovat z postupu mezi osm nejlepších.

V Manchesteru bezbranková remíza, domácí přišli o dva hráče

Ne příliš pěkný fotbal byl k vidění na stadionu Manchesteru City, který hostil Dynamo Kyjev. Na tento duel nebude moc v dobrém vzpomínat domácí obránce Kompany, jenž musel hned po pěti minutách hry střídat kvůli zhmožděnému svalu. O deset minut později musel kouč Manuel Pellegrini sáhnout k dalšímu vynucenému střídání a to poté, co se tehdy střelec gólu ukrajinského celku z prvního utkání Bujalskij srazil s Otamendim, jenž pak pobyt na hřišti ještě zkoušel, ale i tak musel již druhý obránce domácích odkulhat z hrací plochy. To bylo v podstatě tak vše, o čem se mohlo v prvním poločase mluvit, jelikož žádná krása to nebyla, zkrátka žádná velká příležitost na té či oné straně. Mluvit se dalo ještě maximálně o tom, že ukrajinský celek byl v Manchesteru snaživější, než doma.

Druhé dějství bylo sice zajímavější, ale také ne příliš o moc. Střela k vidění byla, ovšem Agüero netrefil zařízení. Následně tu byla si největší zápasu, když Navas poslal balón do tyče, krátce před závěrečným hvizdem pak ve své příležisti selhal hostující Bujalskij a i proto tak duel skončil výsledkem 0:0. I tak se ale mohl Manchester City radovat ze svého postupu do čtvrtfinále této soutěže, kde se objeví vůbec poprvé.

Konečné výsledky odvetných osmifinálových zápasů Ligy mistrů UEFA (15.3.2016):

Manchester City - Dynamo Kyjev 0:0

První zápas 3:1, postupuje Manchester City

Atlético Madrid - PSV Eindhoven 0:0, 8:7 na penaltyPenalty proměnili: Griezmann, Gabi, Koke, Saúl Ňíguez, TorresPrvní zápas 0:0, postupuje Atlético Madrid

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Atlético Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy