Liga mistrů: Největší čtvrtfinálový outsider dokázal dvěma góly pokořit Bílý balet. V Paříži nedal Ibrahimovič penaltu, nakonec PSG remizovalo

Wolfsburg - I ve středu večer pokračovala svými dalšími dvěma úvodními duely čtvrtfinálová fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže Ligy mistrů UEFA. A bylo se na co dívat. Stalo se totiž to, co nikdo nečekal a událo se to ve Wolfsburgu, na hřišti největšího outsidera této fáze soutěže. Domácí Vlci, kteří se v této fázi představili vůbec poprvé, hostili Real Madrid a před zápasem tak bylo celkem jasné, kdo je favoritem tohoto duelu. Jenže parta kolem Cristiana Ronalda se v Německu nedokázala prosadit, naopak nabídla domácím pokutový kop. Ten byl proměněn a navíc ještě dokázali Vlci přidat druhou branku a senzační výsledek byl na světě. Zajímavý duel byl k vidění v pařížském Parku Princů, kde tamní Paris Saint Germain hostilo Manchester City. I zde se kopala penalta, konkrétně se k ní postavil Zlatan Ibrahimovič, ovšem ta gólem neskončila. A i proto se jako první do vedení dostali hosté. Pařížané však dokázali nepříznivý stav otočit, ovšem hráči Citizens nakonec uhráli remízu 2:2.

Předzápasové přání kouče Manchesteru City Manuela Pellegriniho, jenž v tomo klubu kroutí poslední sezónu a to vzhledem k tomu, že ho od příští sezóny nahrazuje Pep Guardiola, znělo tak, že by chtěl, aby jeho svěřenci v duelu na hřišti Paris Saint Germain předváděli ofenzivní fotbal. Jenže v úvodu zápasu to ze strany hostů vypadalo, že zůstalo jen u slov. Psala se totiž sedmá minuta, když nejprve přišel faul na Matuidiho, který rozhodčí přehlédl, až ve 12. minutě se ale domácí penalty dočkali, i když, pravda, po rozhodně méně evidentním zákroku, než byl ten první. Tehdy Otamendi fauloval Davida Luize a k následné penaltě se postavila největší hvězda Pařížanů Zlatan Ibrahimovič. Ovšem gólman Joe Hart byl proti tomuto švédskému reprezentantovi úspěšnější. Ani jedenáct minut poté se Ibrahimovič z gólu neradoval, i když Harta překonat dokázal. Ve finále však branku přestřelil. A tak opět platilo to staré známé otřepané heslo "Nedáš, dostaneš." De Bruyne totiž dostal hosty z Manchesteru do vedení, jenže z něho se bleděmodří radovali pouhé dvě minuty. Záhy totiž domácí vyrovnali a to poněkud kuriózním způsobem, když poté, co Hart rozehrál na obránce Fernanda, nevěděl tento hráč, že se k němu ze zadu blíží Ibrahimovič, ten protihráči balón uzmul a prakticky do prázdné klece skóroval, 1:1.

Otočit stav se domácím povedlo až ve druhé pětatčtyřicetiminutovce, kdy téměř přesně po hodině hry Di María zahrával rohový kop, jenž gólman Hart pouze vyrazil, ovšem tak, že se balón dostal k Rabiotovi, pro kterého to nebyla žádná velká práce dorazit míč do sítě, 2:1. Své vedení mohli navíc domácí ještě zvýšit, kdyby však Ibrahimovič netrefil jen břevno. Protože se hosté nijak nestáhli a stále se spíše snažili útočit, dokázali tak nepříznivé skóre vyrovnat. V 72. minutě totiž ztropil chybu Aurier, po které tak vznikl chaos v pařížské defenzivě, čehož tak dokázal plně využít Fernandinho, jenž tak vyrovnal na konečných 2:2. A remízu brali Pellegriniho svěřenci samozřejmě všema deseti, jelikož jsou tak velmi bllízko k první účasti v semifinále této soutěže.

Za sedm minut dva góly a senzace byla na světě

Real Madrid si musí poslední dobou připadat jako na housenkové dráze. V sobotním ligovém zápase totiž dokázala po dlouhých letech porazit v El Clásiku Barcelonu na jejím hřišti 1:2. Čekalo se jednak, že tento výsledek nabudí Bílý balet ještě k lepším výsledkům v Lize mistrů a čekalo se také, že čtvrtfinále s Wolfsburgem, jenž se v této fázi této soutěže ocitl vůbec poprvé, zvládne bez problémů. Ale opak byl nakonec pravdou. Přitom duel nezačal pro favorizované hosty vůbec špatně, už po dvou minutách zápasu totiž dokázal Ronaldo rozvlnit síť, jenže gól mu nebyl uznán kvůli ofsajdu. Do další příležitosti se za hosty dostal Benzema, ve své obrovské šanci však gólmana Benaglia nepřekonal. Skoro to vypadalo, že to pro Real nebude nic složitého, že se zkrátka bude dostávat do šancí a nějaká z nich se přece podaří. Na řadu ale přišla 18. minuta, kdy Casemiro v šestnáctce fauloval Schürrleho a byl to Rodríguez, kdo z následující penalty otevřel skóre, 1:0. Ve 25. minutě tu pak byla na světě druhá domácí přesná trefa, když Navase překonal Arnold poté, co mu nahrál Henrique. A to byla pro Real Madrid tak studená sprcha, ze které se do závěrečného hvizdu nedokázali adekvátně vzpamatovat. Sice se hosté dostávali všelijak do šancí, byli ale bez úspěchu. A to i třeba Benzema, jenž k radosti domácích fandů střílel mimo. Navíc ještě musel tento Francouz ve službách madridského celku v první půli předčasně opustit hrací plochu a to kvůli tomu, že se zranil.

A ani po obrátce se výkon celku, jenž kormidluje Zinedine Zidane, nikterak nezlepšil, zvláště pak postupem času, kdy byla na kopačkách hostů vidět čím dál větší nervozita. A i když měl převahu na své straně a Ronaldo se dostával hned do několika šancí, nejpřekvapivějšímu výsledku této fáze soutěže nezabránil ve spatření světla světa. Wolfsburg tak tedy vyhrál 2:0 nad Realem Madrid.

Odvety všech čtvrtfinálových duelů jsou na programu příští týden.

Konečné výsledky úvodních zápasů čtvrtfinálové fáze Ligy mistrů UEFA (6.4.2016):

Wolfsburg - Real Madrid 2:0Branky: 18. Rodríguez (z pen.), 25. Arnold

Paris St. Germain - Manchester City 2:2Branky: 41. Ibrahimovic, 59. Rabiot - 38. De Bruyne, 72. Fernandinho

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 3 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy