Liga mistrů: Ronaldo poslal díky svému hattricku Real Madrid pošesté v řadě do semifinále, pro hráče Citizens je účast mezi čtyřmi nejlepšími premiérová

Madrid - Po týdnu se mohli fotbaloví fanoušci opět těšit na zápasy fotbalové Ligy mistrů UEFA, která v úterý rozehrála odvetnou část čtvrtfinálové fáze této soutěže. Špiščkový fotbal byl tak kvidění jednak v Madridu, kde tamní Real hostil německý Wolfsburg, premianta v této fázi soutěže, a v Manchesteru, kde další čtvrtfinálový premiant Manchester City pro změnu hostil Paris Saint Germain. A zatímco v tom prvním zmiňovaném duelu premiant - i přes velmi nadějný výsledek z domácího hřiště, kde Vlci vyhráli 2:0 - neuspěl a to především díky hattricku Cristiana Ronalda, ve druhém zmiňovaném duelu už byl premiant úspěšnější, neboť po prvním zápase v Paříži (2:2) dokázali bleděmodří vyhrát nad Ibrahimovičem a spol. 1:0 a kouč Manuel Pellegrini, pro nějž je to poslední sezóna na lavičce manchesterského klubu, tak stále může myslet na ušatou trofej, na kterou si hodlá šáhnout.

Z Wolfsburgu si německý klub odvezl do Madridu nadějný dvougólový náskok. Na madridském Santiagu de Bernabéu však byl vidět rozdíl ve zkušenostech obou mužstev a ty větší měl na své straně Bílý balet. Pro svěřence kouče Zinedina Zidana totiž stačilo úvodních 17 minut k tomu, aby smazal zmiňovaný náskok z prvního duelu, když se dvakrát celkem rychle za sebou trefil Cristiano Ronaldo. Nejprve poté, co mu přihrál Carvajal a pak po rohovém kopu. Mezi tím mohl dát Portugalec další branku, tehdy ale úspěšný nebyl. Hostujícím Vlkům pak nehrál do karet jednak neustálé napadání ze strany Realu a pak také i agresivita, s jakou šel Bílý balet do osobních soubojů. Až od doby, kdy svítilo na tabuli skóre 2:0 pro domácí, začali hosté předvádět to, co zřejmě chtěli od úvodního hvizdu a tak se i Vlci dostávali do několika příležitostí. V jedné z nich se například ocitl Luis Gustavo, jehož dalekonosná střela ale nebyla nakonec nikterak nebezpečná pro gólmana Navase, neboť mířila přímo doprostřed madridské branky. Blízko ke skórování měl také Henrique, jenže kvůli jeho váhání, zda vystřelit či ne, vše nakonec zhatilo.

A hosty mrzelo dvojnásob ve druhé pětačtyřicetiminutovce, kdy se domácím podařilo potřetí skórovat a byl u toho opět Cristiano Ronaldo. Právě on kopal již tradině volný přímý kop a díky prostřelení zdi se mohli domácí radovat, 3:0. Nemuselo zůstat jen u tohoto výsledku, neboť krátce před tím jeden z domácích útočníků hlavičkoval a to do tyče. Od ní se míč odrazil ke gólmanovi Benagliovi, který podle všeho zachytil balón ještě v době, kdy nepřešel brankovou čáru celým svým objemem. A protože se třígólový náskok nepodařilo Bílému baletu do konce zápasu zvýšit a hostům se naopak nedařil vstřelit jeden vytoužený gól, který by je poslal do semifinále, díky výhře 3:0 tak Real Madrid postoupil mezi čtyři nejlepší kluby této soutěže.

V Manchesteru se radují z historického postup. Díky De Bruynovi

Na Etihad Stadium se už po šestnácti minutách hry mohl z prvního gólu odvety mezi Manchesterem City a Paris Saint Germain radovat Zlatan Ibrahimovič, největší hvězda Pařížanů. Švédský reprezentant však z trestného kopu, ze kterého mířil pod víko, gólmana Joa Harta nepřekonal a neodčinil tak svou neproměněnou penaltu z prvního duelu v Parku Princů. Po půlhodině hry byl ale pokutový kop k vidění i v Manchesteru, tentokrát se dostalo této výhody manchesterskému celku. Ovšem i tato penalta, kterou zahrával faulovaný Agüero, brankou neskončila. Tým, jenž v tomto utkání spíše sázel na důsledný presink a na útočné výpady, už mohl být hodně blízko ke své premiérové účasti v semifinále této soutěže, ale pro zatím zůstalo vše při starém. Hosté, kteří celkem překvapivě sáhli ke tříobrancovému systému, zase předváděli spíše kombinační fotbal a postupný útok.

Pařížané samozřejmě věděli, že pokud chtěli postoupit, museli dat v Anglii gól a velmi blízko byl k němu ve druhé půli opět Zlatan Ibrahimovič. Nicméně, v noci na středu, a asi i několik nocí dalších, se mu nejspíše bude zdát o gólmanovi Joe Hartovi, který mu i tehdy jeho příležitost vychytal. Následně se sice podařilo hostům rozvlnit síť, gól ale neplatil kvůli ofsajdu, ve kterém se ocitl Maxwell. Do koncde pak zbývala poslední čtvrthodina, když se do balónu zpoza vápna opřel De Bruyne a rozjásal tak Manchester, 1:0. I Ibrahimovičovi se pak podařilo dopravit balón do sítě, jenže i on byl před tím v ofsajdu a tak i proto se mohl díky vítězství 1:0 radovat z historického postupu do semifinále Manchester City.

Konečné výsledky odvetných duelů čtvrtfinálové fáze Ligy mistrů UEFA (12.4.2016):

Real Madrid - Wolfsburg 3:0Branky: 16., 17. a 77. RonaldoPrvní zápas: 0:2, postupuje Real Madrid

Manchester City - Paris St. Germain 1:0Branka: 76. De BruynePrvní zápas: 2:2, postupuje Manchester City

Sdílejte článek

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Cristiano Ronaldo Manchester City

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 36 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy