Doping v Anglii? Hráč Liverpoolu byl klubem suspendován

Nad nejvyšší fotbalovou soutěží v Anglii se vznáší podezření z dopingu. Fotbalista Liverpoolu Mamadou Sakho byl suspendován kvůli vyšetřování možného porušení antidopingových pravidel.

Na adresu Liverpoolu dorazilo sdělení z Evropské fotbalové asociace (UEFA) o vyšetřování jejich stopera kvůli možnému porušení antidopingových pravidel. Fotbalista měl pozitivní test na zakázanou látku na spalování tuků.

Ačkoliv Sakho, který patří do základní jedenáctky kouče Jürgena Kloppa, nedostal žádný trest, klub z Anfield Road ve svém oficiálním prohlášení uvedl, že se po konzultaci s hráčem dohodl, že nebude zařazován do nominace, dokud nebude případ prošetřen.

Podle BBC neuspěl Sakho při testu 17. března po vítězství Liverpoolu nad Manchesterem United v Evropské lize. Nyní má do úterý poskytnout vzorek B.

Sakho přišel do Liverpoolu v roce 2013 z Paris St. Germain. V této sezóně odehrál napříč všemi soutěžemi 34 zápasů.

Související

Juventus Turín.

Hvězdě Juventusu Pogbovi hrozí až čtyři roky bez fotbalu. Výskyt testosteronu se potvrdil

Juventus Turín se bude možná muset na následující až čtyři roky obejít bez své francouzské hvězdy Paula Pogby. Právě jemu byl totiž potvrzen doping v podobě testosteronu, jehož B vzorek měl po posledním testu pozitivní. Držiteli titulu mistra světa z roku 2018 pak kromě již zmíněného čtyřletého trestu hrozí i samotné ukončení spolupráce s turínským klubem.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

doping Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy