Liga mistrů: Po Barceloně neuspěl na Atlétiku ani Beyern. Do Mnichova si veze jednobrankovou ztrátu

Madrid - Po úterním úvodním semifinále mezi Manchesterem City a Realem Madrid ve středu zrak všech fortbalových fanoušků smařoval do Madridu, kde tamní Atlétiko hostilo Bayern Mnichov. Po katalánské Barceloně, kterou v předešlé fázi této soutěže dokázal madridský celek vyřadit, tak přivítalo Atlétiko další evropský velkoklub. A i ten ve španělském hlavním městě neuspěl. Postaral se o to Níguez, jenž už po 11 minutách hry se po skvělé akci, během které dokázal obejít asi čtyři soupeře, trefil. Mnichovanům se pak i přes výraznou převahu skórovat do konce zápasu nepodařilo a celkem překvapivý výsledek byl na světě.

Narozdíl od úterního duelu v Manchesteru, se bezbranková remíza v Madridu nekonala a to především proto, že jediný gól tohoto utkání padl již po 11 minutách od úvodního hvizdu. A bylo se skutečně čím kochat. Hlavní hvězdou tohoto momentu se stal teprve jednadvacetiletý Níguez, jenž předvedl slalom, při kterém dokázal obejít tři protivníky, vyšla mu lest i na čtvrtého a následně zakončil levou nohou. Balón se pak od tyče odrazil do Neuerovy sítě. Příčinou této skvělé akce byla i taktika, kterou svým svěřencům naordinoval Diego Simeone, tedy agresivita, pohyb a důraz. A protože se k tomu všemu přidala výtečná defenziva soustřeďující se pouze na pečlivém bránění a také čekání na rychlé kontry, německý klub to zkrátka prostě neměl vůbec jednoduché. Na pohodě a klidu německému klubu nepidalo ani to, že do útoku nasadili domácí Fernanda Torrese, kterému vypršel trest za červenou kartu z úvodního čtvrtfinále s Barcelonou. Pochoptelně, že se i hosté snažili o útočení a to především pomocí kombinačního fotbalu a postupných útoků. Většina jejich útočných pokusů ale ztroskotala ještě před tím, než vůbec stačili do soupeřovy šestnáctky vstoupit a tak gólman Oblak dlouho žádný zákrok předvádět nemusel a to ani tehdy, kdy zahrávali hosté standardní situace. I proto se nikdo nemohl divit, že madridští mohli vést klidně už 2:0, jenže Torres ve své obrovské příležitosti Neuera nepřekonal. Německý brankář totiž dokázal balón vykopnout.

Kouč hostí Pep Guardiola byl samozřejmě s výkonem svých svěřencům během první půle nespokojen a rozhodně tak měl o přestávce v kabině hráčům co říct. A jak vidno, mnichovanům to pomohlo, neboť po obrátce předváděli takový fotbal, jaký zřejmě chtěli předvádět od začátku. Atlétiko to pocítilo, když bylo několik minut přitlačeno ke své šestnáctce a dlouho se tak nemohli z tohoto sevření vymanit. A šance přicházely. V první z nich byl například Alaba, jenž se rozhodl vystřelit ze střední vzdálenosti, trefil však břevno. Následně hlavičkoval Javi Martínez, Oblak ho ale parádně vychytal. Stejně tak se zaskvěl i při Vidalově ráně. Během druhého poločasu Guardiola poslal na hrací plochu Ribéryho společně s Müllerem a důvod byl jasný a to posílit útok. Jelikož se ale na útok sousstředili stále více a více, zapomínali tím na zadní vrátka. Toho využil Torres, jenž ve své další obrovské příležitosti trefil tyč, s následnou střelu z Kokeho kopačky neměl Neuer problém. A protože se hostům už niktterak do konce tohoto utkání nepodařilo přkonat stále lepší a stále výtečnou organizovanou obranu Atlétika, mohli se v Madridu radovat z cenného skalpu. Atlétiko vyhrálo nad Bayernem 1:0 .

Konečný výsledek úvodního duelu semifinále Ligy mistrů UEFA (27.4.2016):

Atlético Madrid - Bayern Mnichov 1:0Branka: 11. Níguez

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Atlético Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy