Liga mistrů: O druhém finalistovi rozhodl vlastní gól Fernanda. Po dvou letech bude finále ryze madridské

Madrid - Jeden účastník letošního finále je už po úterním dni znám. Stalo se jím po souboji s Bayernem Mnichov Atlético Madrid. Ve středu se tak pro ně musel vygenerovat soupeř z druhé semifinálové dvojice Real Madrid a Manchester City. Co se týče anglického klubu, tak ten bojoval o premiérovou účast ve finále, ovšem naděje, že se tam dostanou, se začala pomalu rozplývat už po devíti minutách hry, kdy musel hrací plochu předčasně opustit kvůli zranění jejich kapitán Vincent Kompany. Ve 20. minutě už tu byl první a také zároveň jediný gól, jenž byl taktéž hodně nešťastný. Jednalo se totiž o vlastní gól, který si vstřelil Fernando a právě tento moment poslal Real Madrid do římského finále.

Že to asi nebude zrovna večer pro svěřence kouče Manuela Pellegriniho, bylo na Santiagu de Bernebéu jasné hned v úvodu tohoto odvetného zápasu. Už v 9. minutě tu byl první nešťastný moment utkání pro hosty, kteří si ze svého Etihad Stadium přivezli do Madridu bezbrankovou remízu (tou skončil první  zápas hraný minulý týden), neboť po jednom ze soubojů musel kvůli zranění lýtka opustit hřiště jejich kapitán Vincent Kompany. Do konce duelu si tak hráči Citizens museli poradit bez svého diriginta obrany. A nestalo se tak poprvé, kdy musel kapitán bleděmodrých opustit hrací plochu takhle brzy. Stejný problém nastal pro tým už v osmifinálové odvetě s Dynamem Kyjev, nebo třeba v ligovém duelu se Sunderlandem, jenž se hrál v prosinci. Poté vždy následovala dlouhá absence tohoto obránce. A Manchester City s Kompanym a bez něj, to jsou dva úplně jiné týmy a k vidění to bylo i nyní. Uběhlo totiž dalších jedenct minut a Baleovo zakončení do své vlastní sítě nešťastně ztečoval hostující Fernando, 1:0. Madridští byli aktivnější, než anglický tým, dostávali se několikrát do blízkosti Hartovy klece, ovšem nějaké větší šance na konto domácích nepřibývaly. A k jejich počtu a ani k navýšení stavu nepřispěl ani Cristiano Ronaldo, jenž tentokrát narozdíl od prvního utkání v Manchesteru do základní sestavy nastoupil. Konkrétně se totiž do šance dostal tento Portugalec pouze jednou a to tehdy mířil hodně mimo, to samé by se dalo říct o dalších jeho kolezích. Nejen proto tak zkoušeli hosté o vyrovnání nejen stavu, ale i celé hry. Například Fernando mohl těsně před pauzou nechat zapomenout na svou vlastní branku a napravit to gólem už do správné sítě, jeho střela z patnácti metrů ovšem mířila pouze do tyče.

To se samozřejmě nemohlo nikterak líbit trenérovi domácích Zinedine Zidanovi a v kabině tak promlouval do duší svých svěřenců. A naa hrací ploše to během druhého poločasu bylo znát. Parta kolem Cristiana Ronalda předváděla rozhodně lepší fotbal, než jak tomu v závěru toho prvního. Zlepšený pohyb, přesná kombinace, přímočarost a důraz, to všechno bylo zkrátka o více levelů vyšší. Jako první mohl poslat domácí celek do dvoubrakového vedení Modrič, jenže neuspěl, stejně tak Ronaldo pokračoval ve své nevýraznosti, přičemž málokdy trefil prostor mezi třemi tyčemi a když už tam balón mířil, byl tam připravený Hart. Uběhla hodina hry, když Bale ve jedené z největších příležitostí trefil břevno. Hosté se ale postupu vzdát nechtěli a v závěru zápasu se tak opět do šancí tlačili, byla z toho všeho však jediná velká možnost a to střela Agüera mířící těsně nad.

V Římě tak bude 28. května k vidění repríza dva roky starého finále této soutěže mezi Atlétikem Madrid a Realem Madrid.

Konečný výsledek odvetného semifinálového duelu Ligy mistrů UEFA (4.5.2016):

Real Madrid - Manchester City 1:0Branka: 20. Fernando (vl.)První zápas: 0:0, postupuje Real Madrid

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 4 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy