Dvanáctý titul pro United? Wembley čeká 135. finále FA Cupu

Londýn - Nejstarší klubová soutěž na světě letos zažije reprízu finále, které se odehrálo v roce 1990. Stejně jako před šestadvaceti lety se ve finále utkají Manchester United s Crystal Palace.

Ligová sezóna skončila a pro anglické fotbalisty je finále poháru poslední tečkou za letošní sezónou. Tu udělají týmy, které se ve finále potkaly v roce 1990, a byla to velmi napínavá podívaná. Po remíze 3:3 se zápas opakoval a tehdy zvítězili Red Devils 1:0.

Pro Crystal Palace to byla jediná finálová účast, a tak mají hráči londýnského týmu letos šanci na reparát. Letošní sezóna jim příliš nevyšla, ale v FA Cupu se jim náramně dařilo, a proto budou mít v sobotu možnost poprvé v historii vyhrát tuto prestižní trofej.

Pro United je tento okamžik mnohem méně výjimečným, neboť tým z Manchesteru byl ve finále už osmnáctkrát a titul se mu podařilo vyhrát už jedenáctkrát. Při případné výhře by Red Devils dorovnali Arsenal v historickém počtu titulů. Svěřenci Luise van Gaala potřebují zachránit sezónu a uspokojit fanoušky ziskem alespoň jedné trofeje.

United jsou v tomto finále jednoznačně papírovým favoritem, ale už samotný postup Crystal Palace do finále ukazuje, že papírové předpoklady nejsou všechno.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Dojednáno. Bývalý gólman pražské Sparty Kovář se stává spoluhráčem Hložka a Schicka

Budoucnost třiadvacetiletého fotbalového brankáře Matěje Kováře, který v minulé sezóně dotáhl pražskou Spartu k ligovému titulu po dlouhých devíti letech, je definitivně vyřešena. Potvrdila se totiž spekulace z posledních dní a český gólman tak míří z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde se setká s dalšími dvěma českými legionáři Adamem Hložkem a Patrikem Schickem. Obě strany se dohodly na smlouvě až do roku 2027, přičemž německý celek zaplatí za tuto svou novou akvizici celkem kolem devíti milionů eur (v přepočtu zhruba 218 milionů korun). 

Více souvisejících

Manchester United Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy