Lhář nejsem! Vrba prozradil, jak to bylo s odchodem do Ruska

Praha - Velmi rychle se stal ze spasitele zrádcem a lhářem. Fotbalový trenér Pavel Vrba prolomil mlčení a poprvé otevřeně prozradil, jak to bylo s jeho bleskovým koncem u české reprezentace a odchodem do ruské Machačkaly. Všem, kteří o něm tvrdili, že mlžil, vzkazuje, že jsou lháři.

K národnímu týmu přicházel v roli spasitele, po kterém volala většina fotbalových fanoušků i odborníků. Pak ale přišlo nevydařené EURO ve Francii a na hlavu kouče Vrby se zejména za herní projev českého týmu začala snášet nelítostná kritika.

Ta vyvrcholila zprávou, že jde do trénovat do Ruska. Dva dny po vyřazení z šampionátu prohlásil, že má chuť pokračovat u reprezentace dál, o den později ale oznámil, že odchází. Ze spasitele se stal velmi rychle zrádcem a lhářem.

"Já jsem žádnou nabídku ale ve čtvrtek na stole neměl! Jednání s Machačkalou proběhla až po tiskové konferenci. Ano – bylo to rychlé, ale takový už fotbal umí být. A když někdo napíše, že jsem zrádce a lhář, že jsem byl s Anži už domluvený, je lhářem on," říká nekompromisně Vrba v rozhovoru pro deník Právo.

Kouč, který si udělal renomé zejména díky angažmá v Plzni, odmítl, že by měl angažmá v Rusku domluvené už během šampionátu. Na tiskovce po příletu z Francie prý na stole žádnou konkrétní nabídku neměl.

"Chápu, že spoustě lidí to nevymluvím, ale nemám důvod lhát," říká Vrba. "Nebudu tvrdit, že jsem neměl zprávy, že se mnou nechce nikdo jednat. Konkrétní jednání, už zcela zaměřená na moje angažmá v Machačkale a nutnost okamžitého rozhodnutí, se odehrála až po tiskové konferenci," zdůraznil.

Olej do ohně přilil i fakt, že Vrba měl bleskově složený i realizační tým, který si do Machačkaly vzal. I to nahrávalo spíš tomu, že měl všechno dopředu domluvené. Vrba to ale tvrdošíjně odmítá.

"Dušanovi Fitzelovi (bývalý manažer reprezentace – pozn. red.) jsem před časem navrhl, že pokud budu něco mít, byl bych rád, kdyby šel se mnou. A Martinovi Ticháčkovi (nyní v Machačkale trenér gólmanů) jsem volal až v pondělí, den po návratu z Moskvy, kde jsem podepsal smlouvu. Takže zase spekulace," podotýká.

Vím, že tuhle válku nevyhraju. Ale když se někteří podle mě nechovají košer, nevidím důvod, proč bych jim měl vycházet vstříc. Vím, že to není ideální stav a taky, že mnozí kolegové–trenéři jsou na tom stran kritického postoje médií ještě hůř. Nicméně prostě mám v sobě, že na jednání, které cítím jako neférové, neumím reagovat úsměvem.

Související

Pavel Vrba, český fotbalový trenér, který v současnosti působí jako trenér v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň.

Zlín po čtrnáctigólovém bizáru s Mladou Boleslaví odvolal Vrbu, nahrazuje ho Červenka

Trápící se fotbalový Zlín se rozhodl po posledním ligovém víkendu pro změnu trenéra. Dosavadnímu stratégovi Pavlu Vrbovi se stal osudným domácí duel s Mladou Boleslaví, kdy se psal historický rekord české ligy, když padlo hned čtrnáct branek a Zlín nakonec prohrál 5:9, přestože ještě krátce po začátku druhé půle vedl 3:1. Odvolat trenéra se klubové vedení rozhodlo v úterý a ve středu převzal kormidlo nový trenér Bronislav Červenka, pro nějž se tak bude jednat o první prvoligovou štaci v kariéře.
Pavel Vrba, český fotbalový trenér, který v současnosti působí jako trenér v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň.

Pavel Vrba už si nejspíš našel angažmá. Povolali ho do potápějícího se Zlína

Za necelé dva měsíce od konce v Baníku Ostrava už se zase kouč Pavel Vrba pomalu chystá na každodenní práci s dalším týmem. Poněkud možná překvapivě se jedná o tým Zlína nacházející se až na předposledním místě ligové tabulky po podzimní části sezóny. Tuto informaci potvrdil veřejnosti samotný klubový majitel Zdeněk Červenka s tím, že smlouva mezi oběma stranami bude podepsána až příští týden v pondělí.

Více souvisejících

Pavel Vrba (fotbalový trenér) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy