Liga mistrů: Bílý balet opět nedokázal uspět na Dortmundu, Leicester si připsal druhou výhru

Dortmund - Po dvou týdnech se na evropských fotbalových trávnících rozjela nejprestižnější klubová fotbalová soutěž na Starém kontinentu a to Liga mistrů UEFA, která měla v úterý na programu první várku zápasů v rámci 2. kola svých základních skupin. A nabídla opravdu výtečnou podívanou, mimo jiné například i duel mezi Borussií Dortmund a Realem Madrid. Diváci čekali, zda se konečně Bílému baletu podaří uspět na hřišti Borussie Dortmund, nakonec ani tentokrát madridský celek na Vestfálsku nevyhrál a pouze remizoval 2:2. V úterý se mimo jiné představil i úřadující anglický šampion a to před domácím publikem. Lišky z Leicesteru hostili FC Porto a i v tomto zápase naplno bodovaly, když zvítězily 1:0. To samozřejmě nejsou všechny zápasy, které mohli fotbaloví fanoušci během úterního večera sledovat.

Že to nebude mít Real Madrid v rámci svého zápasu skupiny F na hřišti Borussie Dortmund nikterak jednoduché, tak to bylo znát na hrací ploše již od úvodních minut. Do tohoto duelu to byl skutečně německý klub, který mohl hovořit o velmi dobrém vstupu do utkání a prakticky hned svého slavného soka přehrávali. Jako první ovšem nakonec skórovala parta kolem Cristiana Ronalda, když ji v 17. minutě vyšel první brejk, na jehož konci pak bylo úspěšné Portugalcovo zakončení, jež znamenalo 98. přesnou trefu tohoto forvarda v rámci této prestižní soutěže, 0:1. S tímto jednobrankovým náskokem nakonec madridští do kabin na poločasovou pauzu neodcházeli, jelikož krátce před přestávkou dokázali domácí vyrovnat na 1:1, když chyboval hostující gólman Keylor Navas, jenž vyrazil přímý kop Dortmundu pouze před sebe, tento vyražený balón však trefil hlavu madridského obránce Varaneho, od něhož se tedy kulatý nesmysl odrazil směrem zpátky do branky, přičemž do sítě mu pomohl ještě poblíž figurující útočník domácích Aubameyang. Obránce Varane si nakonec spravil chuť ve druhé půli, kdy tentokrát dorážel míč do správné branky. Stalo se tak poté, co před tím jeho spoluhráč Benzema namířil balóon do tyče, 1:2. I o toto vedení nakonec Real Madrid, jemuž se takto podobně daří i ve španělské lize, přišel, když v závěru na konečných 2:2 vyrovnal před tím střídající Schürrle.

Ve druhém utkání této skupiny se divákům představil i český legionář působící aktuálně v Legii Varšava Adam Hloušek. Ten v úvodním duelu proti Dortmundu, se kterým polský celek prohrál vysoko 0:6, chyběl kvůli kartám a nyní se tak po pauze na hrací plochu opět vrátil a stalo se tak v duelu proti Sportingu Lisabon. Jenže i ten byl nad síly varšavského klubu, který poprvé vedl jeho nový kouč Jack Magier, neboť s ním na jeho hřišti prohrál 0:2.

V rámci skupiny G se představil obhájce anglického titulu a to tedy Lišky z Leicesteru. Ty se tentokráte před domácím publikem utkaly s Portem. A právě v tomto duelu navazál anglický celek na předešlou výhru z úvodního zápasu v Bruggách, nad kterými vyhráli 3:0, a tentokrát se tak tedy radovali z vítězství nad Portem 1:0. Jediný gól tohoto zápasu vstřelil ve 25. minutě Islam Slimani, nový hráč Lišek, jenž po svém přestupu za tento celek odehrál čtyři zápasy, přičemž hned ve třech dokázal (včetně tohoto) skórovat. Daleko více branek bylo k vidění ve druhém zápase této skupiny, ve kterém se střetla FC Kodaň s Bruggami. Byl to nakonec dánský klub, kdo se radoval z výhry 4:0, přičemž k tomu pomohl i vcelku kuriózní vlastní gól hostujícího Denswila, na kterého nikdo z útočících hráčů nijak netlačil a mohl tak balón odvrátit v pohodě kamkoli jinam. A i když domácí celek neproměnil pokutový kop, mrzet ho to nakonec nemuselo, k jeho výhře 4:0 totiž pomohla i Delayneho rána ze třiceti metrů.

Čtyři branky byly k vidění i v Záhřebu, kde tamní Dinamo hostilo v rámci skupiny H Juventus Turín. Právě Stará dáma byla tou, kdo se z výhry 4:0 radoval a výrazně k tomu přispěl i Miralem Pjanič, jenž nejprve skóroval, následně na druhou trefu hostů i přihrál. Vedle toho mimochodem zaznamenal i dvaasedmdesátiprocentní držení míče, což tak bylo největší držení balónu v zápase této soutěže od roku 2004. V této skupině se spolu utkali ještě fotbalisté Sevilly a Lyonu, přičemž byl šťastnější španělský celek a to proto, že se v 52. minutě trefil Ben Yedder a zařídil tak vyhru pro svůj tým 1:0.

Hrála se samozřejmě i skupina E, ve které e proti sobě postavily jednak Monako s Leverkusenem (tento duel skončil 1:1) a také CSKA Moskva s Tottenhamem. Zde londýnští Kohouti vyhráli 0:1, když se dvacet minut před koncem trefil Son Hung-min.

Konečné výsledky zápasů 2. kola základních skupin Ligy mistrů UEFA (27.9.2016):

SKUPINA E:

CSKA Moskva - Tottenham Hotspur 0:1Branka: 71. Son Hung-min

Monako - Leverkusen 1:1Branky: 90.+ 4. Glik - 73. Hernández

SKUPINA F:

Sporting Lisabon - Legia Varšava 2:0Branky: 28. Ruiz, 37. Dost

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:2Branky: 43. Aubameyang, 87. Schürrle - 17. Ronaldo, 68. Varane

SKUPINA G:

FC Kodaň - FC Bruggy 4:0Branky: 54. Denswil (vl.), 64. Delaney, 69. Santander, 90.+ 2. Jörgensen

Leicester - FC Porto 1:0Branka: 25. Slimani

SKUPINA H:

Dinamo Záhřeb - Juventus Turín 0:4Branky: 24. Pjanič, 31. Higuaín, 57. Dybala, 85. Šemper (vl.)

FC Sevilla - Lyon 1:0Branka: 52. Ben Yedder

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 5 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy