Liga mistrů: Citizens pokořili v důležitém mači Barcelonu a mohou tak stále myslet na postup, Arsenal dokázal otočit nepříznivý stav v bulharské Sofii

Manchester - První listopadový týden přináší pro fotbalové fanoušky další várku šestnácti zápasu v rámci základních skupin nejprestižnější klubové evropské fotbalové soutěže Ligy mistrů UEFA. V úterý pak bylo na programu prvních osm duelů z této zmiňované várky, konkrétně tedy již 4. kola základních skupin. Toto kolo bylo zvláště důležité pro fotbalisty Manchesteru City, neboť právě svěřenci kouče Pepa Guardioly museli nyní zvládnout před domácím publikem duel s Barcelonou, aby mohli stále pomýšlet na postup do jarních vyřazovacích bojů. A povedlo se. Na Etihad Stadium bleděmodrý manchesterský celek dokázal porazit favorizovanou Barcelonu, která před dvěma týdny v Katalánsku tento anglický tým porazila jasně 4:0, 3:1 a šance na postup tu tak tedy pro ostrovní mužstvo stále je. Z vítězství se v tomto kole radoval mimo jiné i londýnský Arsenal a to i přesto, že s outsiderem skupiny A Ludogorcem Razgrad na hřišti v Sofii prohrával v první půli již 0:2. Do poločasu se však Kanonýrům podařilo tento stav vyrovnat a pak se jim ho povedlo i otočit na konečných 3:2. Ani v tomto pohárovém zápase se do branky za hosty nedostal Petr Čech, ale jeho kolumbijský kolega David Ospina.

Duel skupiny C mezi Manchesterem City a Barcelonou byl důležitý nejen pro anglický celek, ale i pro ten katalánský. Právě parta kolem Lionela Messiho si mohla svým vítězstvím v tomto zápase zajistit již nyní postup do jarního osmifinále, jenže spíše potvrdila to, že se jí v posledních zápasech příliš nedaří. Sice jako první dokázala v tomto duelu skórovat, když po snad první brejkové příležitosti v zápase vstřelil gól Lionel Messi, stalo se tak ve 21. minutě utkání, 0:1. Domácí ale stav otočili jednak díky dvěma trefám Gündogana a jednak povedenému přímému kopu, který zahrával De Bruyne. Pro ostrovany to mimo jiné znamená, že poprvé se jim podařilo vyhrát nad Barcelonou a to poté, co v předešlých pěti vzájemných duelech, po kterých celkové skóre z těchto střetnutí je 2:11 pro Barcelonu. Ve druhém zápase této skupiny se utkal nasvém hřišti německý Mönchengladbach se Celticem Glasgow a tento duel nakonec vítěze nepoznal, neboť zápas skončil nerozhodně 1:1. K tomuto výsledku se dospělo poté, co nejprve ve 32. minutě za domácí skóroval Stindl, v 76. minutě pak tedy vyrovnal z pokutového kopu Dembélé.

I v tomto kole Ligy mistrů dostal od kouče Arséna Wengera důvěru gólman David Ospina, ovšem ten na úvod duelu mezi bulharským Ludogorcem Razgrad a právě londýnským Arsenalem nebude vzpomínat zrovna v tom nejlepším. Než se završila první čtvrthodina utkání, musel hned dvakrát vytahávat balón ze své sítě a to poté, co ho postupně překonali Cafú a Keserü. S hosty to tehdy vypadalo všelijak, nakonec se jim i přes tento hrůzný začátek podařilo stav do přestávky vyrovnat na 2:2 a o to se zasloužili Xhaky společně s Giroudem. O tom, že to budou právě Londýňané, kteří si zajistí účast v jarních bojích této soutěže, pak rozhodl v samotném závěru sváteční střelec Mesut Özil, který po brejku dokázal obehrat nejen bránící hráče, ale i samotného gólmana a poslal tak tedy míč do prázdné branky.

Kanonýrům pak ještě pomohl i druhý zápas skupiny A, ve kterém se utkaly týmy Basileje a Paris Saint Germain. Za domácí švýcarský celek nastoupili jako obvykle dva čeští legionáři a to tedy gólman Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý. Favoritem tohoto duelu byli pochopitelně hosté z Paříže, kteří se jako první v tomto zápase dostali do vedení. Ve 43. minutě se totiž trefil Matuidi, v 76. minutě se ale domácím podařilo vyrovnat zásluhou Zuffiho. I přesto si ale všechny tři body odvezli hosté a to jednak díky tomu, že v 84. minutě byl vyloučen domácí Dié a především pak díky tomu, že v 90. minutě vstřelil rozhodující branku z voleje Meuiner. Pařížané tak tedy vyhráli 2:1 a společně s Arsenalem tak tedy jistojistě postupují ze skupiny.

V rámci skupiny B se sehrál zápas mezi Besiktasem Istanbul a Neapolí, jenž nakonec díky penaltě ze 79. minuty, kterou ve prospěch domácích tehdy proměnil Quaresma, a díky Hamšíkově střele zpoza vápna z 82. minuty skončil nerozhodně 1:1, což tedy vůbec nenahrávalo italskému celku. Ten mohl po tomto kole postupovat ze skupiny jedině v případě, že by v tomto duelu vyhrál a druhý souběžně hraný zápas této skupiny mezi Benficou Lisabon a Dynamem Kyjev by skončil remízou. To se nakonec nestalo, neboť tento duel zvládl lépe portugalský tým, který vyhrál 1:0 a to poté, co v závěru prvního dějství vstřelil jediný gól (a byl to gól z penalty) Salvio.

Kdo si ale po tomto kole rozhodně postup zařídil, tak tím klubem je Bayern Mnichov. Ten se v rámci skupiny D utkal s PSV Eidhoven, jenž ice jako první otevřel skóre, když se již ve 14. minutě trefil Arias, mnichovští ale v Nizozemsku nakonec stav otočili na konečných 2:1 a to díky hned dvěma brankám Lewandowskiho, přičemž tu první vstřelil z pokutového kopu. Lewandowski byl vůbec velmi aktivní v tomto utkání, tento forvard totiž vedle těchto branek v duelu nastřelil hned třikrát břevno. Dalším osmifinalistou letošního ročníku Ligy mistrů je pak finalista loňské sezóny této soutěže Atlético Madrid, jenž si dokázal před domácím publikem poradit s ruským Rostovem 2:1. Což pro ruský celek znamená, že se mu jako jedinému v tomto ročníku této soutěže podařilo překonat madridskou obranu, ale je to jen malá naplast na fakt, že tento tým ještě v této skupině ani jednou nevyhrál. V tomto duelu se mimochodem za domácí dvakrát trefil Griezmann.

Konečné výsledky 4. kola základních skupin Ligy mistrů UEFA (1.11.2016):

SKUPINA A:

Ludogorec Razgrad - Arsenal 2:3Branky: 12. Cafú, 15. Keserü - 20. Xhaka, 42. Giroud, 88. Özil

Basilej - Paris St. Germain 1:2Branky: 76. Zuffi - 43. Matuidi, 90. Meuiner

SKUPINA B:

Benfica Lisabon - Dynamo Kyjev 1:0Branka: 45. + 2. Salvio (z pen.)

Besiktas Istanbul - Neapol 1:1Branky: 79. Quaresma (z pen.) - 82. Hamšík

SKUPINA C:

Manchester City - Barcelona 3:1Branky: 39. a 74. Gündogan, 51. De Bruyne - 21. Messi

Borussia Mönchengladbach - Celtic Glasgow 1:1Branky: 32. Stindl - 76. Dembélé (z pen.)

SKUPINA D:

Atlético Madrid - FK Rostov 2:1Branky: 28. a 90. + 3. Griezmann - 30. Azmún

PSV Eindhoven - Bayern Mnichov 1:2Branky: 14. Arias - 34. (z pen.) a 74. Lewandowski

Sdílejte článek

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Manchester City Fotbal

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy