Sparta v Evropské lize narazí na Rostov, Arsenal s Petrem Čechem se v Lize mistrů postaví Bayernu Mnichov

Nyon - Ve švýcarském Nyonu se losovaly vyřazovací fáze evropských soutěží. Sparta Praha, jediný český zástupce v osudí, se v Evropské lize utká s ruským Rostovem. Los Ligy mistrů opět přidělil těžkého soupeře Arsenalu, v osmifinále se Angličané střetnou s Bayernem Mnichov.

Sparta Praha vyhrála svou skupiny Evropské ligy, proto se ocitla mezi nasazenými celky. A byť se vyhnula silnému Manchesteru United, Villarrealu či Borussii Mönchengladbach, bude čelit kvalitnímu mužstvu. O postup mezi nejlepší šestnáctku si zahraje s Rostovem, jedním ze čtyř možných protivníků, kteří skončili v základních skupinách Ligy mistrů na třetím místě. První střetnutí je naplánováno na 16. února v Rostově, k odvetě na Letné dojde o týden později.

Rostov si třetí místo a místenku v Evropské lize zajistil po domácí výhře 3:2 nad Bayernem Mnichov a dvěma remízami s PSV Eindhovenem. V ruské lize mu aktuální patří sedmá příčka. Sparta se do Ruska podívá znovu po roce, v loňském prvním kole play-off si poradila s Krasnodarem.

Los hodnotil záložník Lukáš Vácha

V Nyonu se losovalo rovněž osmifinále Ligy mistrů. Obhájce trofeje Real Madrid poměří síly s Neapolí, souboje gigantů nabídnou klání Paris St. Germain s Barcelonou a Arsenalu s Bayernem Mnichov.

Arsenal na rozdíl od předchozích čtyř let ovládl základní skupinu, přece však dostal soupeře z kategorie těžších. S Bayernem Mnichov vypadl pokaždé v posledních vzájemných duelech ve vyřazovací části, a to v letech 2005, 2013 a 2014. Petr Čech byl šetřen v aktuálním ročníku Ligy mistrů, zápasy chytal náhradník David Ospina, ovšem v další fázi soutěže lze očekávat start českého brankaře.

Los prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy:

Athletic Club - APOEL NikósieLegia Varšava - AjaxAnderlecht - Zenit PetrohradAstra Giurgiu - GenkManchester United - Saint-ÉtienneVillarreal - AS ŘímLudogorec - FC KodaňCelta Vigo - Šachtar DoněckOlympiakos - Osmanlispor FCGent - Tottenham HotspurFK Rostov - Sparta PrahaFK Krasnodar - FenerbahceBorussia Mönchengladbach - FiorentinaAZ Alkmaar - LyonHapoel Beer Ševa - BesiktasPAOK Soluň - Schalke 04

První utkání jsou na programu 16. února, odvety 23. února.

Los osmifinále Ligy mistrů:

Manchester City - AS MonakoReal Madrid - SSC NeapolBenfica - Borussia DortmundBayern Mnichov - ArsenalFC Porto - JuventusBayer Leverkusen - Atlético MadridParis Saint Germain - BarcelonaSevilla - Leicester City

První utkání jsou na programu 14., 15., 21. a 22. února, odvety 7., 8., 14. a 15. března.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Evropská liga (fotbal) Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 21 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

NATO cvičí poblíž ruských hranic. Připravují se na válku, soptí Kreml

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí, Marija Zacharovová, v sobotu označila čtyřměsíční vojenská cvičení NATO, známá jako Steadfast Defender, za důkaz toho, že Severoatlantická aliance se připravuje na potenciální konflikt s Ruskem.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy