Osmifinále Ligy mistrů vrcholí, ve výhodě jsou Atlético a City

Madrid/Monako - V úvodních osmifinálových zápasech Atlético Madrid vyhrálo v Leverkusenu 4:2 a Manchester City si doma poradil s AS Monakem 5:3, před odvetami se ale oba předpokládání čtvrtfinalisté musí mít na pozoru. Nedávný zázrak Barcelony vybízí k ostražitosti.

15. 3. 20:45 Atlético Madrid - Bayer Leverkusen

Finalista z minulého roku třímá v ruce všechny trumfy, aby na domácí půdě slavil postup do čtvrtfinále. Z Německa si přivezl vítězství 4:2, a přestože letos poněkud zaostává za loňskými výsledky, stále si vede daleko lépe než Leverkusen. Kvůli špatné sezóně Bayer po třech letech propustil trenéra Rogera Schmidta, kterého na začátku března nahradil turecký internacionál Tayfun Korkut. Nový kouč před svou premiérou v Lize mistrů prohlásil: "Potřebujeme být stoprocentní v proměňování šancí. Jen tehdy můžeme pomýšlet na zdramatizování dvojduelu."

Oba týmy se potýkají s početnými absencemi. Atleticu chybí Filipe Luís, Gabi, Tiago, Augusto Fernández a Kevin Gameiro. Hostům zase schází Ömer Toprak, Jonathan Tah, Sven Bender, Benjamin Henrichs, Kai Havertz, Hakan Calhanoglu a Stefan Kiessling.

Atlético Madrid - předpokládaná sestava: Oblak - Juanfran, Godín, Giménez, Hernández - Carrasco, Saúl, Koke, Partey - Griezmann, Correa.

Bayer Leverkusen - předpokládaná sestava: Leno - Da Costa, Jedvaj, Dragovič, Wendell - Baumgartliner, Kampl - Bellarabi, Volland, Brandt - Hernández.

15. 3. 20:45 AS Monako - Manchester City

City před třemi týdny opanovalo přestřelku 5:3 a gólové hody lze očekávat také v odvetě. Monako i Manchester jsou ve výborné formě a jejich přednosti tkví v útočné hře. Manažer Angličanů Pep Guardiola si je dobře vědom síly soupeře: "Pokud nedáme branku, vypadneme. Nejlepší obranou je útok, za tím si stojím. Taktické pojetí Monaka mě naprosto ohromilo. Jsou nejlepší na světě, co se týče střílení gólů. Nicméně věřím, že projdeme do další fáze a jsme schopni vyhrát celou soutěž."

První celek francouzské ligy se musí obejít bez klíčového stopera Kamila Glika a dále ofenzivních hráčů Boschilia a Guidy Carrilla. Třetí tým anglické ligy postrádá útočníka Gabriela Jesuse.

AS Monako - předpokládaná sestava: Subašič - Sidibé, Raggi, Jemerson, Mendy - Silva, Bakayoko, Fabinho, Lemar - Mbappé, Falcao.

Manchester City - předpokládaná sestava: Caballero - Sagna, Stones, Otamendi, Clichy - Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Silva, Sané - Agüero.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Liga mistrů Atlético Madrid Bayer Leverkusen AS Monaco Manchester City Pepe Guardiola

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy