Starka zvažuje svou budoucnost, řekl odcházející příbramský ředitel

Příbram - Na začátku tohoto týdne oznámil svůj konec ve vedení trápícího se prvoligového klubu 1. FK Příbram tamní generální ředitel Petr Větrovský. Učinil tak kvůli sporům ohledně dotací s vedením města, kde taktéž figuruje jméno Petra Větrovského coby zastupitele za ČSSD. Věří tak, že svým odchodem zlepší současné postavení prvoligového klubu, jenž se aktuálně nachází na poslední příčce ligové tabulky. A u Středočechů to nemusí být poslední změna ve vedení. O své budoucnosti totiž prý vážně přemýšlí i samotný nejvyšší boss Jaroslav Starka.

„Poslední tři roky se nám snižují dotace, zatímco jsou tu kluby, kterým se zvyšují. To mi přijde nespravedlivé. Nedostal jsem vysvětlení, proč tomu tak je, a mám z toho pocit, že je problémem skutečnost, že jsem v klubu já jako člen jiné politické strany," uvedl v úterý problémy, se kterým se v současnosti potýká Větrovský, jenž je zároveň tedy výše zmiňovaným zastupitelem za ČSSD, přičemž v Příbrami vládne koalice hnutí ANO spolu s TOP 09, a pokračoval: „Nechci, aby kvůli tomu trpěla naše úspěšná mládež, která patří k nejlepším v republice. Vždyť naši odchovanci zářili teď během reprezentační přestávky za áčko, jednadvacítku i devatenáctku."

Vedení středočeského města má však na celou sítuaci kolem příbramského klubu jiný názor. Podle něj jde totiž o narovnání dotačního prostředí. „Klub je obětí minulosti, kdy od města dostával nadstandardní příjmy,“ uvedl pro server pribram.cz během pondělního zasedání radní z hnutí ANO Václav Dvořák, jemuž vadí, že se z klubu stává podnikatelský subjekt. Právě během tohoto zasedání oznámil Větrovský svou rezignaci na post generálního ředitele příbramského celku, radní Dvořák mu však na to vzkázal, že ani tak do klubu nepřiteče víc finančních prostředků. „Netuším, zda to pomůže, ale už jsem z toho všeho unavený. Musím to probrat s panem (prezidentem klubu Jaroslavem) Starkou, který zvažuje další budoucnost klubu, zda vůbec pokračovat s fotbalem v Příbrami,“ řekl Větrovský další zajímavou informaci z klubu.

Aktuálně se Středočeši tedy nacházejí na posledním 16. místě ligové tabulky, přičemž mají na kontě pouhých 12 bodů a na první nesestupovou příčku ztrácí bodů hned šest. Kromě toho, že byl Větrovský v klubu generálním ředitelem, byl taktéž jeho menšinovým vlastníkem a to od května 2012. Než se stal ředitelem, v klubu pracoval jako markentingový ředitel a také jako tiskový mluvčí.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Příbram Jaroslav Starka

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy