Messi bude oblékat dres Barcelony ještě dalších pět let. Na konto mu přiteče miliarda ročně

Barcelona - Argentinskou fotbalovou hvězdu Lionela Messiho s největší pravděpodobností hraníčící s jistotou uvidíme i v dalších pěti letech v dresu katalánské Barcelony. Ta mu totiž podle zákulisních informací nabídla nabídku, díky které přiteče každý rok na Messiho konto něco přes miliardu korun.

Jedné z největších fotbalových celebrit v současnosti Lionelu Messimu vyprší aktuální smlouva s katalánským klubem, ve kterém působí tento Argentinec již od svých třinácti let, na konci příštího ročníku, přesto už teď klubové vedení dělá vše proto, aby byl v jeho řadách i nadále. Katalánci zkrátka nechtějí přijít o hráče, jenž poslední dobou rok co rok atakuje ve španělské nejvyšší soutěži hranici pětadvaceti vstřelených branek za sezónu. Především proto tak Barcelona doputovala k nějaké trofeji a není vůbec náhodou, že právě Messi je v historii tohoto slavného velkoklubu nejúspěšnějším kanonýrem vůbec.

A tak tedy už před vánočními svátky začala jednání o novém kontraktu mezi ním a klubem, během letošního února ale přišly do těchto jednání komplikace a vůbec to tedy nevypalo a prodloužení hráčova angažmá v klubu. „Poslední série jednání byla frustrující. Nedosáhli jsme žádného pokroku," řekl právě tehdy do médií Lionelův otec Jorge Messi. Je to on, kdo je zástupcem argentinského forvarda při takovýchto podobných jednáních, a byl to také on, kdo po těchto patáliích hodně nespokojen odletěl domů do Jižní Ameriky. Vše se ale obrátilo pravděpodbně v úspěšný konec až zmínka v médiích o tom, že nedávno ohlášený konec dosavadního kouče katalánského celku Luise Enriqueho souvisí právě s problémy v jednáních kolem Messiho budoucnosti. Jakmile se totiž tyto potíže objevily, o Messiho se začal zajímat nejeden velkoklub jakými jsou například Paris Saint Germain, londýnská Chelsea či třeba oba manchesterské kluby.

Peníze nejsou podle Jorgeho Messiho tím hlavním důvodem, proč by mohl jeho syn opustit Katalánsko. Roli v tom hrálo i to, že Messi nechce do konce života strávit v klubu, jenž je ve stínu například Realu Madrid či dalších španělských velkoklubů. „Nesnáším porážky. Barcelona je pro mě synonymem vítězství a získávání trofejí," řekl třeba konkrétně sám Lionel Messi.

Ve španělském deníku AS se ale nedávno objevila informace o tom, že by už žádné patálie v jednáních s Messim starším i mladším neměly nastat a že už obě strany dosáhly úspěchu. „Lionel souhlasil s nabídkou nového kontraktu a v květnu jej podepíše. Již zbývá doladit jen jemné detaily, které obstará Messiho otec Jorge," napsal deník, přičemž poslední nabídka ze strany klubového vedení má spočívat v tom, že Argentinec setrvá v Barceloně až do června roku 2022 a vedle tohotak bude každý rok inkasovat 35 milionů liber ročně, v přepočtu cca. 1 113 000 000 korun.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Lionel Messi FC Barcelona

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 43 minutami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

před 1 hodinou

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 2 hodinami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

V Gaze vládne plnohodnotný hladomor, tvrdí šéfka Světového potravinového programu

Na severu Pásma Gazy vládne plnohodnotný hladomor, prohlásila ředitelka Světového potravinového programu WFP Cindy McCainová v rozhovoru pro americkou televizi NBC. Zdůraznila přitom, že na světě je dostatek jídla pro všechny obyvatele. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy