Liga mistrů: Juventus v Monaku díky dvěma gólům Higuaína vyhrál 2:0

Monako - Poté, co Real Madrid v úterý zvládl úvodní semifinálový duel se svým městským rivalem Atléticem Madrid celkem bez problémů, to samé se dá říct i o Juventusu Turín v případě jeho úvodního semifinále, které odehál na hřišti Monaka. To nakonec před domácími fanoušky podlehl Staré dámě 0:2, když se o obě branky postaral Higuaín a turínští jsou tak blízko ke své třetí účasti ve finále Ligy mistrů v tomto tisíciletí.

Mohlo to být přitom Monako, které mohlo v úvodu duelu otevřít skóre, hodně blízko k tomu měla především vycházející hvězda kníčecího celku z posledních měsíců Mbappé. Nejprve hlavičkoval z docela nadějné pozice, ovšem balón zamířil pouze do rukou velezkušeného gólmana Buffona. Za čtyři minuty byl Mbappé v další nemalé příležitosti, když zakončil přesněji, ale ani tehdy si na Buffona  tento osmnáctiletý mladík nepřišel. Na gólmanskou legendu si pak nepřišel ani Mbappého zkušenější spoluhráč Falcao, jehož hlavička tedy taktéž Buffona nepřekonala.

A tak se ke slovu přihlásil hostující Higuaín, jenž krátce poté, co uběhla první půlhodina hry, mohl po akci, kterou načal Dybala a pokračovala efektivní patičkou Daniho Alvése, radovat ze vstřelené branky. Brankář Subačič nemohl proti tomto zakončení skutečně nic dělat, 0:1. Následně se tak tedy Stará dáma uchýlila k bránění jednobrankového náskoku, přičemž čekali jako supi na nějakou příležitost. Domácí tak jen marně hledali to, čím tak oslňovali Evropu v předešlých fázích této soutěže. O vyrovnání se polkoušel opět neúspěšně Falcao a zanedlouho poté tu byl další rychlý kontr hostů, na jehož konci se stylizoval do úspěšného zakončovatele opět Argentinec Higuaín, 0:2.

To se uzavírala hodina hry a ve zbývajících 30 minutách tak tedy bylo k vidění lídání náskoku ze strany Juventusu a Monako, které se jen stěží dostávali k brance Buffona a k jejímu jakémukoli ohrožení. Ke konci duelu mohl zkorigovat stav Germain svou hlavičkou, ale i s tou si bezchybný Buffon poradil, když ji dokázal vytáhnout na břevno. I díky tomu se mu tak povedlo v této soutěži udržet další čisté konto.

Konečný výsledek úvodního semifinálového duelu Ligy mistrů UEFA (3.5.2017):

AS Monako - Juventus Turín 0:2Branky: 29. a 59. Higuaín

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 7 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 11 hodinami

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy